16 GB RAM'i 24'e yükseltmek sorun yaratır mı?

enestalha17

Megapat
Daha fazla  
Öncelikle herkese merhaba,
Kullandığım programlar ve oynadığım oyunlarda RAM'im yetersiz kalıyor. Zaman zaman oyunlarda RAM kaynaklı darboğaz yaşadığım oluyor. Bu yüzden RAM'imi yükseltmek istiyorum. Bende.
2X XPG XPG Gammix D30 8 GB 3000MHz DDR4 CL16 toplam 16 GB RAM var.
Bu RAM'lerin bir tanesini çıkartıp yerine 16 GB RAM takmak istiyorum. Yani toplamda 24 GB'a yükselteceğim.
Team T-Force Vulcan Z Red 16GB (1x16GB) 3200MHz CL16 DDR4 RAM taksam sorun olur mu? 3000MHz de çalışacağını biliyorum. Ama onun dışında bir problem yaşar mıyım?

16 + 8 almayınız. 16 + 16 veya 8 + 8 veya 32 + 32 kullanın diğer türlü problem yaşama olasılığın çok fazla.

Mavi ekran sorunu yaşarsınız absürt drop sorunları %1 veya %0.01 FPS düşüklüğü yaşarsın bu da can sıkıcı bir durum olur.

Hayır, Dual kit şeklinde almalısın. Gidip birebir aynı özellikte bir RAM'i bile alsan sonuç oalrak farklı çip ile gelebilir. Dual kit alman lazım ya 8 + 8 + 8 + 8 şeklinde Quadro kit veya Dual kit 16+16 GB şeklinde alman gerekiyor. Kesinlikle sorun yaşarsın diye bir durum yok fakat sorun yaşama olasılığın yaşamama olasılığına göre kat ve kat fazla.

Hayır, Dual kit şeklinde almalısın. Gidip birebir aynı özellikte bir RAM'i bile alsan sonuç oalrak farklı çip ile gelebilir. Dual kit alman lazım ya 8 + 8 + 8 + 8 şeklinde Quadro kit veya Dual kit 16+16 GB şeklinde alman gerekiyor. Kesinlikle sorun yaşarsın diye bir durum yok fakat sorun yaşama olasılığın yaşamama olasılığına göre kat ve kat fazla.
anladım hocam teşekkürler.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı