16 GB sisteme 16 GB daha RAM eklemek mantıklı mı?

Burak İncehasan

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Sistemde 16 GB RAM var fakat APU olduğu için bana 12 GB kalıyor ve bazen yetmiyormuş gibi hissediyorum, sizce bir 16 GB daha eklemek mantıklı mıdır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Tek kanal ise evet hocam.

Çift kanal ise sıkıntı olmaz.

Hocam o zaman hiç ellemeyin bende öyle yapmak istedim ama hiç elleme dediler 8+8 daha mantıklı 8+16 saçma olur dediler ama fazla anlamadığım için zararlarını veya faydalarını pek bilmiyorum.

Zararı yok ama avantajı 2x8'den 2x16'ya geçmek gibi olmuyor. Günümüzde çoğu işlemcinin quad channel desteği yok, onun yerine dual var. 8+16, 3x8 GB gibi opsiyonlar flex çalışma prensibine dönüyor kısaca 8+8 dual çalışırken kalan 8 GB'lık kısım tek kanaldan işliyor.

Hocam o zaman hiç ellemeyin, ben de öyle yapmak istedim ama hiç elleme dediler. 8+8 daha mantıklı 8+16 saçma olur dediler ama fazla anlamadığım için zararlarını veya faydalarını pek bilmiyorum.

Şu an 8x2 kullanıyorum alırsam aynı RAM'lerden alacağım yani 8x4 olacak, kullandığım RAM'ler 8x2 olarak satılıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…