16 GB tek kanal vs 16 GB çift kanal RAM

bedo64

Picopat
Daha fazla  
Anakart
Gigabyte b450m K
İşlemci
Ryzen5 5500
Merhaba iyi sosyaller tek kanal 16 GB 3200 MHz RAM kullanıyorum aynı marka aynı MHz özelliklerde RAM alıp çift kanal yapmayı düşünüyorum ama sistemim karşılar mı sorun yaşar mıyım diye düşünüp çekindim aşağıya sistem özelliklerimi yazıyorum yardımcı olursanız çok sevinirim

HyperX Fury 16 GB (3200 MHz) RAM
Gigabyte B450M K (3600mt/s) anakart.
Ryzen 5 5500 (3200MHz) işlemci.
GTX 1650 Super Gaming X
Nvme M2 500GB SSD
600watt PSU

Şuanda genel olarak Steam pubg oynuyorum.

Çift kanal 16+16 3200 MHz sistemimde sorunsuz çalışır mı FPS farkı nasıl olur sorun yaşar miyim? Veya ne yapmalıyım

Pek bilgim yok bu konularda aydınlatabilir misiniz arkadaşlar

Ya da XMP hız aşırtma gibi bir şey yapılıyormuş benim sistemim destekler mi yaparsam herhangi bir sorun olur mu bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim

Sistemin çift kanal RAM desteğini kaldırır, yani aynı marka ve özelliklerde bir RAM daha ekleyerek sorunsuz şekilde kullanabilirsin. Çift kanal bellek, özellikle bellek bant genişliği gerektiren oyunlarda ve uygulamalarda fark yaratır.

XMP açmalı mısın, evet. Anakartın 3600 MT/s destekliyor, işlemcin de 3200 MHz RAM hızına uyumlu. Yeni RAM taktıktan sonra BIOS’a girerek XMP’yi açıp frekansı 3200 MHz'e sabitleyebilirsin. Böylece RAM’lerin tam performansında çalışır.

Yani uyumluluk açısından bir sorun yaşamazsın ve özellikle PUBG gibi oyunlarda daha iyi bir performans elde edebilirsin.

Çift kanal işlemcinin performansını arttırır Steam pubgde işlemci tabanlı olduğu için evet artar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…