Dostlar selam. Bu sabah 8x2 RAM'lerimden birisi yandı ve kullanılmaz hale geldi. Dolayısıyla ben de bu akşam yeni RAM siparişi vereceğim. Ancak şöyle bir sorum olacak; alacağım RAM'in 16 GB modeli Hepsiburada'da indirime girmiş ve neredeyse 8 GB'lık modeli ile aynı fiyatta. Bendeki sağlam RAM 8 GB 3000MHz, indirimde olan RAM ise aynı modelin 16 GB 3200MHz olan versiyonu. Yani toplamda 8+16 GB RAM olacak. İkisini de 3000MHz olarak kullanırsam bir sorun yaşar mıyım? Aslında aklımda hiç yoktu ama hazır aynı fiyatta yakalamışken 16 GB olanını almak daha mantıklı geliyor, belki yarın öbür gün 32 GB'ye yükseltme yaparım diye düşündüm.
Kısacası; aynı markanın aynı model 8 GB 3000MHz + 16 GB 3200MHz kullanımı bana sıkıntı çıkarır mı? Teşekkürkler.
Yakın zamanda yeni bir oyuncu bilgisayarı alacaksanız ya da mevcut sisteminizi yeniden yapılandıracaksanız, belleklerin oyun performansındaki etkisini göz önüne alarak
Dual channel çalışır niye çalışmasın. Sadece uyumsuzluk olmasın diye aynı çipli alsın XPG D30 da zaten 2 tane çip var onları da ürün koduna bakıp anlayabilir.
Dual channel çalışır niye çalışmasın. Sadece uyumsuzluk olmasın diye aynı çipli alsın XPG D30 da zaten 2 tane çip var onları da ürün koduna bakıp anlayabilir.
Biri 8 GB diğeri 16 GB aynı çipler olması beklenemez. Ama arkadaşın attığı kodlar olabildiği kadar aynı. Tam olarak aynı olması için ikisinin de 8 GB olması gerekiyor. Yani kardeşim sen al 16 GB ı sorun olacağını sanmam. Eğer çalışmama durumu olursa 14 gün içinde iadeni yaparsın olur biter. Ya da 8 GB ı kenara koyarsın satarsın, 16'yı kullanırsın.
Biri 8 GB diğeri 16 GB aynı çipler olması beklenemez. Ama arkadaşın attığı kodlar olabildiği kadar aynı. Tam olarak aynı olması için ikisinin de 8 GB olması gerekiyor. Yani kardeşim sen al 16 GB ı sorun olacağını sanmam. Eğer çalışmama durumu olursa 14 gün içinde iadeni yaparsın olur biter. Ya da 8 GB ı kenara koyarsın satarsın, 16'yı kullanırsın.