16 GB'den 32 GB RAM'e geçmek oyunlarda fark ettirir mi?

Makaleler
2
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RX 6700 XT, Ryzen 5 5600, GoodRam 8x2 GB DDR4 3600 MHz, Gigabyte A520 M-K V2, 1 TB Kioxia G2 M.2, 1 TB Seagate Firecuda 120 Sata SSD, Bitfenix Formula Gold 650 Watt, Bitfenix Apollo
Anakart
Gigabyte A520 MK V2
İşlemci
Ryzen 5 5600
Merhaba, şu an DDR4 3600 MHz 8x2 şeklinde 16 GB RAM'e sahibim. 32 GB RAM'e geçmek bana bir fayda sağlar mı oyun açısından? Genellikle GTA 5, BF ve CoD serileri oynamaktayım.

Son düzenleyen: Moderatör:
16 GB RAM çoğu oyun için yeterli olsa da 32 GB RAM arka planda uygulamalar açıkken daha stabil performans sağlar. Özellikle yeni nesil oyunlar ve modlu içeriklerde fayda sağlayabilir.

Merhaba, şu an DDR4 3600 MHz 8x2 şeklinde 16 GB RAM'e sahibim. 32 GB RAM'e geçmek bana bir fayda sağlar mı oyun açısından? Genellikle GTA 5, BF ve CoD serileri oynamaktayım.

Oyuna göre değişir ekran kartı bilgisi vermemişsin, RAM sınırına takıldığın oyunlarda etkisi olur onun harici 1-2 FPS oynatır. Genel olarak tavsiye etmiyorum.

CTRL+ALT+DEL görev yöneticisini açıp performanstan belleğe bakabilirsiniz. Boşta ve sevdiğiniz oyunlarda ne kadar RAM kullanımı olduğunu görebilirsiniz. Buna göre karar verebilirsiniz. Mesela benim 32 GB boşta sistem 9 GB RAM kullanıyor.

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    57,5 KB · Görüntüleme: 29
Arkapalnda uygulama çalıştırmayacaksan çok fazla bir etkisini hissetmezsin. Ancak yayıncılar mesela Google, OBS, Ses kayıt gibi bir çok program kullandığı için programların hızı ve akıcılığı için önemli. Yoksa normal bir kullanıcısı iseniz fark hissedilmez. Denilen gibi arkada çalışan uygulamalar daha da akıcı ve stabil çalışır.

Güncel oyunlarda yavaştan 16'dan fazla RAM kullanımını 1080p'de bile görmeye başladık. Yeni çıkan oyunlarda kafan rahat olur. Onun dışında tek başına 14-15GB RAM kullanan oyunlara girerken de Google gibi programları kapatmak zorunda kalmazsın.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı