16 Mbps ADSL hatta 13 Mbps almak normal midir?

cemobabo

Centipat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,

Şu an 16 Mbps hız alabileceğim bir ADSL altyapısı kullanıyorum, ancak bana sadece 13 Mbps hız veriyorlar. Hızım sürekli olarak bu değeri gösteriyor ve bu konuda herhangi bir iyileştirme yapılmıyor. Yaptığım internet altyapı sorgulamalarında bölgemde VDSL Hipernet altyapısı bulunduğu ve hızın 70+ üstü Mbps civarına kadar çıkabildiği gözüküyor. Türk telekom altyapı kullanıyoruz.

Benim sorum şu:
  1. Neden 16 Mbps’lik ADSL altyapım varken sadece 13 Mbps hız alıyorum? Hızımda düşüş olmasının nedeni nedir, altyapıda bir sorun olabilir mi?
  2. Bölgemdeki VDSL Hipernet altyapısına nasıl geçiş yapabilirim? Hangi adımları izlemem gerekiyor?
  3. VDSL’e geçiş yapmam durumunda hızımda nasıl bir artış bekleyebilirim? ADSL’den VDSL’e geçiş bana ciddi bir hız artışı sağlar mı?
  4. Fiyat artışı olur mu? VDSL altyapısına geçiş yaparsam mevcut tarifemin fiyatı artar mı, yoksa aynı fiyatla devam edebilir miyim?
  5. VDSL altyapısı bölgeme ne zaman gelir? Hızlı bir geçiş mümkün mü yoksa belirli bir süre beklemem mi gerekecek?
  6. Geçiş sırasında herhangi bir kesinti ya da sorun yaşar mıyım? ADSL’den VDSL’e geçiş sırasında dikkat edilmesi gereken herhangi bir şey var mı?

1. Bu modem kaynaklı veya kablolardan dolayı olabilir. 16 diye 1e1 vermeyebiliyor eski cihazlar.
2. Servis sağlayıcınız ile konuşun talepte bulunun eğer uygun altyapı varsa size bu hizmeti sağlayacaklardır.
3. Hızınızda artış altyapınız ne kadar destekliyor ise VDSL ile o hızlara ulaşırsınız.
4. Fiyat artışı olması olası bir durum paket değişimi olacaktır.
5.Ev adresiniz ile hız testi yaptığınız zaman altyapınız VDSL destekleyip 70+ hızları gördüyseniz VDSL destekliyor demektir.
6. Kısa süreli bir kesinti yaşarsınız yeni hat size tanımlanana kadar ne kadar süreceği saha görevlilerinin işini ne kadar sürede yapacağına bağlı.

1. Bu modem kaynaklı veya kablolardan dolayı olabilir. 16 diye 1e1 vermeyebiliyor eski cihazlar.
2. Servis sağlayıcınız ile konuşun talepte bulunun eğer uygun altyapı varsa size bu hizmeti sağlayacaklardır.
3. Hızınızda artış altyapınız ne kadar destekliyor ise VDSL ile o hızlara ulaşırsınız.
4. Fiyat artışı olması olası bir durum paket değişimi olacaktır.
5.Ev adresiniz ile hız testi yaptığınız zaman altyapınız VDSL destekleyip 70+ hızları gördüyseniz VDSL destekliyor demektir.
6. Kısa süreli bir kesinti yaşarsınız yeni hat size tanımlanana kadar ne kadar süreceği saha görevlilerinin işini ne kadar sürede yapacağına bağlı.
16 megabit modemden değil türk telekom kendisinden kaynaklı, yarın görüşeceğim gerekirse imza işiyle uğraşıcaz başka bi tavsiye sorunuz var mı?

16 megabit modemden değil Türk Telekom kendisinden kaynaklı, yarın görüşeceğim gerekirse imza işiyle uğraşacağız başka bir tavsiye sorunuz var mı?

ADSL altyapılar 24Mbps üzerini sağlamaz sizin paketiniz 16 ise 13 civarı vermesi normal VDSL altyapıyı kullanarak VDSL paket alırsanız 13 değil o bahsettiğiniz +70'li hızlara ulaşırsınız.

ADSL altyapılar 24Mbps üzerini sağlamaz sizin paketiniz 16 ise 13 civarı vermesi normal VDSL altyapıyı kullanarak VDSL paket alırsanız 13 değil o bahsettiğiniz +70'li hızlara ulaşırsınız.
umarım vdsl geçebiliriz tam evimin yanında türk telekom hiper net desteği var adsl tam bi işkence.

16 megabit modemden değil Türk Telekom kendisinden kaynaklı, yarın görüşeceğim gerekirse imza işiyle uğraşacağız başka bir tavsiye sorunuz var mı?

ADSL altyapıda tam tamına hız almanız öyle pek mümkün değil VDSL ve fiberde tam değerler alabilirsiniz örnek olarak Vodafone Net fiber kullanıyorum ve evde 4 cihaz bağlı sabit hız alıyorum yine de.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-03-01 221854.png
    Ekran görüntüsü 2025-03-01 221854.png
    46 KB · Görüntüleme: 43
ADSL altyapıda tam tamına hız almanız öyle pek mümkün değil VDSL ve fiberde tam değerler alabilirsiniz örnek olarak Vodafone Net fiber kullanıyorum ve evde 4 cihaz bağlı sabit hız alıyorum yine de.
bizde durumlar böyle rezalet ötesi

Dosya Ekleri

• resim_2025-03-01_222403461.png
    resim_2025-03-01_222403461.png
    49,5 KB · Görüntüleme: 37

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı