16 Mbps için Modem Tavsiyesi

Paksilasyon

Hectopat
Daha fazla  
Evet yanlış görmediniz, 16 Mbps. Her ne kadar bu hız benim yüreğimi dağlasa da maalesef Ankara'nın göbeğinde fiber altyapımız yok. O sebeple internet hızım maksimum 16 Mpbs. Bu minvalde bir yeni bir modeme ihtiyacım var. Mevcut modemimin ethernet ile sağladığı internet 10 Mbps'ı görüyor, Wifi ise kullanılabilir gibi değil. Bir problem olduğu aşikar.

Çok abartmadan, orta halli işimi görebilecek bir modem arıyorum. Fiber imkanım olsaydı bütçeden hayatta kısmazdım ama şu durumda pek de önemi yok gibi. 300-350 TL bandında bir şeyler olabilir. Ama bunun üzerinde önerilerinize de açığım tabii ki.

Teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eskişehir’in pek bilinmeyen yerinde bile 60 mbps internet altyapısı var. Ankara’da nasıl olmaz şaşırdım gerçekten.

Sorunun modemde olduğunu nasıl anladınız? Hızın az gelmesinin nedeni birden çok şeye bağlı. Santral ile evinin arasındaki mesafe, iç tesisatın, hat değerlerin vs. gibi. Orada 16 Mbps yazıyor diye her zaman 16 Mbps alamazsın. O alabileceğin maksimum değer. İşin içine santral ve iç tesisat girince hız olağan olarak düşüyor.
İsterseniz hat değerlerinizi paylaşabilirsiniz bilen arkadaşlar hat değerlerinizi inceler ve sorun iç tesisatınız da mı yoksa değil mi anlar.

Belki ileride altyapınız VDSL olur. O yüzden hem ADSL hem VDSL uyumlu modemlere yönelmenizi tavsiye ederim.

Eskişehir’in pek bilinmeyen yerinde bile 60 mbps internet altyapısı var. Ankara’da nasıl olmaz şaşırdım gerçekten.

Ben de şaşırıyorum, CİMER dahil her yolu denedim ama sonuç alamadım. Üzücü.

16 alamayacağımı biliyorum fakat 14 civarı alıyordum ve Wifi sıkıntım bulunmuyordu. Son bir kaç haftadır bu şekilde problem yaşadığımdan ötürü ve modem de bir miktar eskidiği için bu çıkarımda bulundum. Hat değerlerini paylaşayım ancak nasıl yapacağım bunu?

Bütçeni az esneterek ileriye yönelik olarak bunu önerebilirim. 5Ghz ve gigabit portları var. 35b profilini de destekliyor.

Bütçeyi esnetemem derseniz standart olan bu modemi kullanabilirsiniz.

Zyxel önerilmiş genel olarak. Bunu aldığımda kablolamayı yapıp direkt modem arayüzü ayarlarını yapıyorum, sonra işlem tamam öyle değil mi? @mehmetdu @perseverance

Ayrıca sorunun modemden kaynaklı olduğuna eminseniz kesinlikle Keenetic'ten şaşmayın.

*modem linki*

Bütçenizi biraz arttırabilecekseniz Keenetic Extra DSL'de alabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…