16 Mbps internet Steam'de 1.2 Mb/sn indiriyor

Mbps ile mb/sn farklı şeyler.

Mbps ile MB/s farklı değerlerdir. 1Mbps ile 0.125KB/s veri indirebiliyorsunuz(yaklaşık olarak).
Farkındayım bunu bilmediğimi nereden çıkarttınız acaba?

Gayet normal hocam. 1 MB 8 mbps'ye eşit. Arkadaş da 10 Mbps alıyor.
10 Mbps aldığımı nerede yazmışım?

Böyle farklar oluşabilir 2MB ile 1.2 MB arasında o kadar fark yok. Yavaş yavaş artabilir.
Artmıyor hocam genelde, hatta indirmeyi başlattığımda ilk önce 1.7 ve 1.8'lerden başlayıp 1.2'ye düşüyor. Yapabileceğim bir şey var mı?

Hocam sanmıyorum tahminimce biraz internet kaliteniz ile alakalı. Belki arkada bir şey açıyorsanız düşebilir. Eger VDSL ise kayıp durumları vs. Var ancak Speedtest'de tam çıkıyor demişsiniz. Bilemiyorum hocam.

16MBPS=2MB/s. Sabit olarak 16MBPS almıyorsundur. Eğer böyle değilse;

Ayrıyeten Steam indirme hızını MB olarak gösteriyor. Bunu değiştirebilirsin.
Hocam bit cinsinden gösterdediğimde bana 10.1 olarak gösteriyor ama speedtest yaptığım hersitede 15 ila 16 gösteriyor yani normal değerlerim üzerinden hız alıyorum. Steam'de farklı olan şey ne? Ben neden steamde 10Mbps alıyorum?

Bir de hocam ben speedtest.com üzerinden yapamıyorum hız testimi, uygulamasını indirdim ondada aynı. Finding optimal server de kalıyor. Evde tek başımayım.

Hocam Steam'den indirdiğiniz sunucuyu degistirebilir misiniz?

10 Mbps aldığımı nerede yazmışım?
Hocam 1.2 MB/s ile indiriyor demişsiniz. İnternetim de 16 mbps. 1 MB/s = 8 mbps basit matematik yapın. 1.2 x 8 = 9.6 yani 10'a yakın. Gayet normal çünkü arada dalgalanmalar da olur. Verdiğiniz verilere dayanarak söylüyoruz. Bir yerimden attığım falan yok.

Hocam Steam'den indirdiğiniz sunucuyu degistirebilir misiniz?
Hocam ankara, izmir, istanbul ve yunanistan olmak üzere 4 farklı indirme bölgesi denedim fakat hepsinde aynı. 1.8lerden başlayıp yavaş yavaş 10 15 saniye içinde 1.2'ye düşüyor.

Basit matematik yapmayı biliyoruz. Ben zaten hızımda anormallik olup olmadığını sordum. Dalgalanma yok sabit 1.2 alıyorum ve bu bana sağlanması gereken hızın altında. Speedtest üzerinde 16 aldığımı belirttim.

Hocam Ankara, İzmir, İstanbul ve Yunanistan olmak üzere 4 farklı indirme bölgesi denedim fakat hepsinde aynı. 1.8'lerden başlayıp yavaş yavaş 10 15 saniye içinde 1.2'ye düşüyor.

Hocam bu servis sağlayıcınız ile ilgili bir durum gibi.

İndirme işlemlerinde dalgalanma alırsınız hocam. Hiçbir zaman aldığınız internetin aynısını almazsınız. Dalgalanma derken indirme hızında dalgalanma değil, indirmeye sunulan hızda dalgalanma olur diyorum. 150 mbps internet hızım var aldığım indirme hızı bazen 50 bazen 20 oluyor. Tamamen o saatteki aktivite oranı ve sağlayıcı ile alakalı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…