16 Mbps internet yeterli mi?

f0rward

Hectopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba arkadaşlar, yaklaşık 6 aydır Twitch üzerinden yayınlar yapıyorum. Şu anda aktif olarak kullandığım internet paketim 35Mbps download - 5Mbps upload şeklinde. Evde benimle birlikte interneti kullanan 4 kişi daha var ve haliyle akşamları yayında oyun oynarken ping sorunum oluyor.

Bu sorunun çözümü olarak ikinci bir internet aboneliği başlatmayı düşünüyorum ve maalesef binamda sadece ADSL altyapısında boş port var. VDSL portları tamamen dolu. Şimdi 16Mbps download paketli bir ADSL aboneliği başlatsam ve evdeki diğer 4 kişi ben yayında olduğum zaman o interneti kullansa video izlerken falan sorun yaşar mı acaba? Zaten evdekiler interneti sadece Facebook ve Instagram'a girmek için kullanıyorlar. Şimdiden yanıtlarınız için teşekkür ederim, iyi forumlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorun yaşayacaklarını sanmıyorum hocam. Kullanabilirler.

8Mbps bile yeter.
4 yaşındaki kuzenim sabahtan akşama kadar araba videoları izlediği için yazlığa 4Mbps bağlamışlar ve gayet güzel çalışıyor

Sorun yaşamazlar, 10MBPS paketi 5 kişi rahatlıkla kullanıyorduk. Birisi indirme yaparsa diğerleri indirmenin bitmesini beklemek zorunda kalabilir ama.

Onların internetini kısıtlayabilirsin zaten sadece Instagram ve Facebook kullanıyorlarmış. Ayrıca yayın için download değil upload hızı önemli. Eğer ADSL abonelik başlatmayı düşünüyorsanız 16 Mbps fazlası ile yeterli olur.

Sorun yaşamazlar. Biz de 4 kişi 16 Mbps kullanıyoruz, kaliteli bi' router aldıktan sonra 5 cihaz internete bağlı olsa bile oyunlarda ping çıkmaz oldu. Siz de kaliteli bi' router almayı deneyebilirsiniz aslında.

Yaşatır. 13MBPS kullanıyorduk 3 kişi girince internet gidiyordu. Upload"ın büyük ihtimal 1 olur. Şu an 22mbps 5 upload kullanıyorum hayat varmış o kadar diyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…