16 Mbps internette ölçülen ve kullanılan hız farklı

EnesCemil

Decapat
Yer
Zonguldak
Daha fazla  
Merhaba, köyde oturuyorum evimizde Türk Telekom 16 Mbps internet var bize bunun en fazla 7 Mbps geliyor. Şu an Speedtest yaptım 5 Mbps çıktı ama Steam'den oyun indirirken 1 Mbps hızında indiriyor neden peki chromdan dosya indirirkende aynı ve Ethernet kablosu ile bağlı modem PC'ye ama yine de 1 Mbps hızında indiriyor ve GeForce NOW benim internetin hepsini kulanmıyor kullanılabilir 7 mgbts yazıyor ama 7mgbts in yüzde 10'nu kullanıyor. Maksimum megabşts hızınıda sona kadar yani 75'e kadar çektim. 1280x720 30 FPS V-Sync kapalı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Speedtest'in doğru çıkması için hiçbir internet kullanımının olmaması gerekiyor kesin wifi açıkken, arkada da 10 sekme varken test ediyon o yüzden yanlış çıkıyor. 1 MB indiriyorsa en az 8 Mbps net alıyorsun.

8 Mbps = 1 MB demek. 5 MB indirmen için 40 Mbps internet gerekiyor.

Speedtest yaptım 5 Mbps çıktı ama Steam'den oyun indirirken 1 Mbps hızında indiriyor neden 5 Mbps de indirmiyor.
İnternetten altyapı sorgulasana evinin max desteklediği nedir mesela benim evin altyapısı 14 mbps kullandığım paket 16 mbps ve max aldığım hız 12 mbps daha yükseğını görmedim

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı