8 Mbps internettten 16 Mbps internete geçtik. Ben çok sevindim. Sonra Speed test yaptım sonuç 10 Mbps çıktı. Müşteri hizmetlerini aradım, kadın çıktı evet size 13 Mbps veriyoruz dedi, hattınız o kadar dedi. Modemim ADSL+2 24 mbs e kadar destekliyor büyük ihtimalle altyapımda destekliyordur yani 13mbs altyapımı olur? Ona rağmen bizim aldığımız internet zaten ADSL. Nasıl desteklemez? Papağan gibi tekrar etti aynı şeyi, kapadım. Günlerce denemem sonucu birisi daha açtı. Erkek de evet, böyle sorun var dedi hata raporu gönderdim sorununuz çözülür dedi. 1 gün sonra mesaj geldi sorununuz çözülmüştür diye. Speed test yaptım gine 9-10 Mbps hız. Allah'ım kafayı yiyeceğim. Şimdi benden kaynaklı sorunsa haklarınıda yemek istemiyorum. Modemim ADSL+2 yani 24 Mbps'e kadar destekliyor modemim: Airties Air5442.
Hat değerlerim:
DSL Hızı(Kb/s):
12279
799
Ulaşılabilir Hız(Kb/s):
13376
916
SNR Sınırı (dB):
8.0
11.7
Hat Zayıflaması(dB):
2.5
4.1
Güç (dB):
16.7
12.4
Cidden kadının dediği gibi ulaşılabilir Max hız 13 Mbps. Neden böyle? Neden? Ben bunu nasıl düzeltebilirim? Büyük ihtimalle daha büyük paketlere geçmeye çalışıcam ama 16 Mbps internette bile sorun yaratıyor. Ben ne yapacağım? Sorun altyapıda mı? Sorun modemdeyse değiştireceğim. Modem 24 Mbps'e kadar destekliyor.