16 pin CPU bağlatılı PSU önerisi

felixleo

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Elimde Gigabyte G1 Assassin Killer Gaming anakart var.

Bu anakartın 16 pin CPU bağlantı yeri var. Resimde belli etmeye calıştım, ben tek 8 pin takıyorum sorun olmuyor ama beni cidden rahatsız ediyor.
Ben 16 pin CPU bağlantı kablosu olan PSU'lar çok pahalı, 1700 2500 TL arası.

300-600 TL civarı gören varsa biri varsa rica etsem bir satın alma linki koyabilir mi?

Ayrıca merak ettiğim şey 16 pin takınca ne oluyor?

0_0_900_0_70__News_G1_assassin_pic (1).jpg
gigabyte-g1-assassin-x58 (1).jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Peki 16 pinli neden bu anakart? Sen 8 pin seklinde kullaniyoken tam besleyemiyor mu?

benim de merak ettiğim şey o ordaki 16 pin ne işe yarıyor 8 pin normal ama hic 16 pin görmedim
High power 850W Gold tam modüler var. Bir de Seasonic 750W Gold tam modüler var.

biraz daha para koyup High Power ASTRO GD Serisi 1200W almayı düşünüyorum.

Gigabyte'ın Dual Power adını verdiği bir teknolojiden ötürü 16 pin güç girişi mevcut. Dediğine göre iki 8 pin bağlantı ve buna göre koyulan güç elemanları arasında duruma göre geçiş sağlanarak bu parçaların ömrünü uzatıyor. Son kullanıcılar için çok da gerekli olmayan bir sistem bence. Bu parçaların ömürleri zaten yeterince uzun. Bence boşuna masraf yapmayın güç kaynağına. Bütçenizi farklı bileşenleri yükseltmeye veya eklemeye kullanın.

Gigabyte'ın Dual Power adını verdiği bir teknolojiden ötürü 16 pin güç girişi mevcut. Dediğine göre iki 8 pin bağlantı ve buna göre koyulan güç elemanları arasında duruma göre geçiş sağlanarak bu parçaların ömrünü uzatıyor. Son kullanıcılar için çok da gerekli olmayan bir sistem bence. Bu parçaların ömürleri zaten yeterince uzun. Bence boşuna masraf yapmayın güç kaynağına. Bütçenizi farklı bileşenleri yükseltmeye veya eklemeye kullanın.

pc yükseltmeyi seviyorum daha 5000 tl para vereceğim

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı