16 pinden 8'ini bağlamak sorun olur mu?

GamerNedim

Hectopat
Daha fazla  
RX 5600XT'den 3060 Ti'ye geçtim. Fakat eski kartımda 2 adet 8 pin girişi varmış. Yeni kartımda sadece 1 tane 8 pin girişi var. Ben de ayrı ayrı 2 tane olan kablodan birini takıp kartı çalıştırdım. Yani şu an kasada güç kaynağından çıkan 8 pin boşta duruyor. Herhangi bir sıkıntı olur mu? Ya da performans kaybı vb.

Doğru olanı yapmışsın.

Doğru olanı yapmışsın.

Peki şimdi bakarken fark ettim. İşlemci için takılan yerde de 8+4 pin var. İşlemcim R5 5600 bu arada. Anakartım da X570 Gaming Plus. O 8+4 pin olan yerin 4Ü boşta kalıyor. Çünkü güç kaynağım Gamepower'ın bir güç kaynağı. Bu sıkıntı yaratır mı?

Şu an bilgisayarın düzgün çalışıyorsa, bir sıkıntı yoktur. Rahat olabilirsin. Çünkü zaten yanlış bir şey takamazsın istesen de, giriş yerleri ona göre.

Aynı işlemciye sahibim. Anakartım B450M Dragon ve 8 pin işlemci güç beslemesi var. R5 5600 65W olan bir işlemci zaten. 5600X bile olsa 8 pin yeter. Sanırım +4 pini ekstrem hız aşırtma yapılabilir işlemciler için ne olur ne olmaz diye koymuşlar. 8 pin gayet yeterli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…