16 ve 8 GB RAM çift kanal kullanılabilir mi?

Soldiers66

Centipat
Daha fazla  
Merhabalar, 2 ay önce Monster notebook alırken bir hata yapıp tek slot 16 GB RAM tecih ettim. Fakat şimdi çift kanalın daha performanslı olduğunu öğrenince pişman oldum. 16 daha eklemek gereksiz olur diye düşünüyorum. Aynı frekans ve bellek tipinde 8 GB ekleme yapsam çift kanal performansı alabilir miyim?

8 + 8 den çift kanal performansı kalan 8 den tek kanal performansı alamaz mıyım yani?
Aynen dediğiniz gibi olur. 16 GB tek slot belleğin 8'i ve sonradan taktığınız diğer 8 birebir uyumlu ise 8+8 dual çalışır. Geriye kalan 8 ise tek kanal çalışmaya devam eder.

Teşekkürler.

Aynen dediğiniz gibi olur. 16 GB tek slot belleğin 8'i ve sonradan taktığınız diğer 8 birebir uyumlu ise 8+8 Dual çalışır. Geriye kalan 8 ise tek kanal çalışmaya devam eder.

Son düzenleyen: Moderatör:
16 + 16 GB yap 8+8 işe yaramaz olacak oyunlar daha çok RAM ister olacak.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

16 + 16 GB yap 8+8 işe yaramaz olacak oyunlar daha çok RAM ister olacak.
Arkadaş 2*8 yapmayacak zaten 1*16 + 1*8 yapacak.

Bütçe yetmiyorsa yapabilirsin ama benim sana tavsiyem 16 GB bir RAM alıp geçmişte yaşadığın pişmanlığı tekrar yaşamamak. İleride aldığın 8 GB RAM'i de 16 ile değiştirmek isteyeceksin.

Sorun şu benim cihazım laptop ve ekran kartım GTX 1650 yani RAM'i 32 GB yapsam bile ekran kartını yükseltme şansım olmadığı için ileride bir bana bir faydası olmaz diye düşünüyorum. Çünkü ekran kartım ileride çıkacak oyunları kaldırmayacak.

Küçük düşünme 32 GB RAM daha iyi olacak benim imkanım olsa kullandığım Lenovo'nun gömülü RAM'i 16 GB yapardım +16 GB daha takardım.

16 GB RAM ekleyen var ...

Elbette 32 GB RAM daha iyi olur fakat ekran kartım ileride yetersiz kalır diye korkuyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…