16 vs 24 vs 32 GB RAM

Bütçe
1000

Proerdo

Picopat
Daha fazla  
İşlemci
İ5 6500 ryzen5 5600
Merhaba, şu anda i5-6500 ve 8 GB DDR4 2133 MHz RAM kullanıyorum. 8 veya 6 GB AMD bir GPU almayı düşünüyorum, bu yüzden RAM'i de yükseltmem gerektiğini düşünüyorum. İşlemcim 2133 MHz'e kadar destekliyor ancak ilerleyen zamanda Ryzen 5 5600 almayı planlıyorum.

RAM olarak nasıl bir tercih yapmalıyım? 3200 MHz yeterli gibi görünüyor. Bütçem 1000 TL civarında, ancak ne kadar uygun olursa o kadar iyi olur. Şimdilik 16 GB daha alıp AM4 platformuna geçtiğimde 8 GB daha ekleyerek eski 8 GB'ı çıkarıp toplamda 24 GB yapmak mı mantıklı olur? Yoksa şu an 8 GB alıp ilerleyen zamanlarda bir 8 GB daha alarak 16 GB mı yapmalıyım? Ya da doğrudan 32 GB'a çıkmayı mı hedeflemeliyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Şu an kullandığınız RAM 2133MHz destekliyorsa 3200MHz RAM ile kullanımlarda uyumsuzluk yaşamanız muhtemel. Ben olsam 2x8GB 3200MHz RAM alırdım ileride AM4 geçtiğimde Dual channel olarak gayet yeterli olur 24 veya 32 GB gerek yok render işleriyle uğraşmıyorsanız.

Tamamdır ancak benim şu anki işlemcim 2133 MHz üzeri desteklemiyor. Birde tekli ram daha ucuz oluyor bi fark olur mu?

Tamamdır ancak benim şu anki işlemcim 2133 MHz üzeri desteklemiyor. Bir de tekli RAM daha ucuz oluyor bir fark olur mu?

Dual channel DDR4'te fark ediyor hocam. Sorun değil yeni sokete geçene kadar 2133 MHz kullanırsınız.

Dual channel DDR4'te fark ediyor hocam. Sorun değil yeni sokete geçene kadar 2133 MHz kullanırsınız.

Tamamdır teşekkürler. Bir de konu dışı olabilir ama internette RX 580 2500 TL RX 5600 3250 TL 580 normal gibi ama 5600'e 3250 lira biraz az gibi mining kartı mıdır? Çünkü 5600'ün performansı daha iyi ve daha güncel.

Ben temmuz 2024'te 3000TL'ye aldım RX 5600XT'yi. %90 mining çıkması kart benimkisi ama kesin bir şey diyemem. Satıcının diğer ilanlarına bakın al sat işleriyle uğraşıyorsa veya bilişimciyse muhtemelen mining karttır. Tek ilanı varsa bireysel kullanıcı olma ihtimali daha yüksek. RX 580 için 2500TL pahalı bu arada.

Tamamdır teşekkür ederim ancak piyasa yaklaşık o şekilde RX 580 için daha ucuzları mining çıkmasıdır muhtemelen.

Tamamdır teşekkür ederim ancak piyasa yaklaşık o şekilde RX 580 için daha ucuzları mining çıkmasıdır muhtemelen.

Geneli mining zaten hocam %95 miningli hepsi. Temiz bulmak çok zor maalesef. Miningli mi diye bakmaktan çok temiz mi diye bakmak daha önemli bana kalırsa.

Tamamdır peki miningi tam nasıl anlarım VRAM terleme izleri bir de sıcaklık değerlerini bakmayı düşündüm. Bir de hepsi miningliyse 5600 düşünülebilir mi?

Tamamdır peki miningi tam nasıl anlarım VRAM terleme izleri bir de sıcaklık değerlerini bakmayı düşündüm. Bir de hepsi miningliyse 5600 düşünülebilir mi?

Benim birkaç oyunda WattMan dışında hiçbir şikayetim yok hocam kart temizse neden olmasın diye düşünüyorum. Alırken de miningli diye varsayıp aldım. FurMark 15dk test ederken arkada GPU-Z açık kalsın. GPU-Z de grafikler ne kadar tırtıklı olursa o kadar kararsız çalışıyor demektir. Olabildiğince tırtıklar az olsun ve sıcaklıklar 75 üzerine çıkmasın. Frekans değerlerine ve ekran kartının BIOS'una (GPU-Z de yazar) da bakın mining BIOS ile buz gibi çalıştığını iddia edip satan kullanıcılar mevcut.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…