16 yaş için 1.78 boy ideal mi?

Can baron

Picopat
Merhaba. 13 yaşında boyum 1.73'tü
3 yılda 5 cm falan uzadım şimdi 16 yaş 178'im.
Boyumun çok az uzadığını düşünüyorum.
Eskiden omzuma gelen arkadaşlarım şimdi boyumu geçti.
Annem 1.75 babam 1.85 kuzenlerimin boyları da en az 1.85 falan. Sizce daha ne kadar uzarım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Boyun zaten normal yaşına göre ve daha da uzayabilirsin ailenin boyuna bakılırsa.

Hocam büyük ihtimal fazla uzamayacağız bende aynen böyleyim.

Her boy konusunda kısa diyorsun hacı da adamın boyu ideal sen uzunsun diye adam kısa olmuyor ki sana göre kısa da genel olarak değil her konuda kısa diyorsun millete.

Sürekli boy konusu açıldığı için gına gelmiştir adama o da inadına diyordur, ben olsam ben de derim, boy konusu kadar sosyalde saçma konu yok.

Bu boy konuları belli olmuyor sanırsam, yani daha fazla uzayadabilirsin ki daha yaşınız var gibi duruyor, aynı şekilde uzamayadabilirsiniz, sana bunun için diyebileceğim şey; az beslenmemen ve fazla sağlıksız şeyler yememen(Aburcubur, çikolata vb.), dengeli ve yeterli beslenmen, artı olarak kemik gelişimi için kalsiyum içeren şeylerde biraz arttırıp tüketebilirsiniz sanırım, bunların dışında en önemli diyebileceğim şey gece uykusu, yanlış bilmiyorsam geceleri gelişim çağında olan kişiler büyüme hormonu salgılar ve bu hormon sabah uykusunda gece ki gibi salgılanmıyor okuduğum bilgilere göre, gece 22:00 ve 2:00 arası en çok bu hormonun salgılandığı verimli olduğu zaman diye biliyorum. Hepsinin dışında istersen boy uzatmak için olan egzersizler veya basketbol, voleybol gibi sporlar yapabilirsin. En kötü spor yapmış olursun yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…