16 yaş kız arkadaş için erken mi?

Berat4125

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, herkese hayırlı hafta sonları dilerim.

16 yaşındayım ve şu ana kadar hiç kız arkadaşım olmadı, hatta biriyle konuştuğum bile olmadı. Çevremdeki arkadaşlarıma baktığımda çoğunun bir ilişkisi olduğunu görüyorum. Bu zamana kadar bu konulardan uzak durarak farklı şeylere odaklandım.

Ancak son günlerde bu durum daha fazla gözüme çarpmaya başladı. Yine de 16 yaşın bir ilişki için erken olduğunu düşünüyorum. Çünkü bu yaşta iki taraf da tam olarak olgunlaşmamış oluyor ve çocukça davranışlar sergilenebiliyor. Bu tarz şeyler bana pek hitap etmiyor, daha ciddi ve saygılı bir ilişkiyi tercih ederim.

Abilerim, ablalarım sizce bu konuda nasıl bir yol izlemeliyim? Tavsiyelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Açık konuşmak gerekirse bu sana kalmış. Benim şuana kadar sevgilim olmadı. Ama sevgilisi olanlardan duyduğum kadarıyla şunu söyleyebilirim. senin için iyi bir deneyim olur. Çünkü şuan üniversiteside olan bir arkadaşım var. Ve onun bana söylediği kadarıyla sevgilisi olmayanlar ne yapcağını bilmediği için biraz garip oluyorlarmış ve bu yüzden tercih edilmiyorlarmış. Yani eğer yaparsan sevgili deneyemi açısından iyi olur. Ama şunuda bilmekte fayda var onunla bir gün kesinlikle ayrılacaksın ve bunun üzüntüsünü kardılabilir olman gerek. Eğer kardıramicaksan hiç yapma.

Ayrılmak sorun değil de biraz çekinmemin sebebi şu anki devirde gençler telefon değiştirir gibi sevgili değiştiriyorlar belki benim ilkim olacak kızın,en az 10 tane eski sevgilisi olacak ve erkek çevresi benden fazla olacak bu konuda çok korkuyorum.

Yani sana tavsiyem sürekli sevgili değiştirmeyen birisini bul. İllahi böyle birisi vardır ve kafa yapılarınızın az çok uyumlu olmasına dikkat et. Tamamen uyumlu olmasına gerek yok sadece az birşey olsun yeter. Sevgili olacağın kişinin kaç tane sevgilisi olduğunun önemi yok hatta bazı kızlar sevgilisi olmayan erkekleri tercih ediyor. Ayrıca onun erkek çevresi rahatsızlık vermediği sürece önemseme. Ayrıca elbette ikinizinde kız, erkek arkadaşları olabilir bu çok normal.

Bu yaşta sevgilinin olmaması ya ailenin sosyoekonomik-sosyokültürel durumundandır ya da genetiğin sebebiyledir.

Bu yaşta yapılan ilişki tabii ki uzun süreli olmaz, kendinden 7-15 yaş küçük kadınla uzun süreli ilişki yapılır.

İlişkiler bireyseldir. Bunu toplumsal hareket gibi düşünme. 40 yaşına gelip, hayatında kimse olmayan insan da var. Bu insanlara çok geç kaldın demek de saçma, 16 yaşındakine çok erken demekte. İlişkiler bu yaşlarda yakın arkadaşlık gibidir. Sen olgun bir ilişki istediğin için doğal olarak ya karakter olarak olgun biriyle ilişkiye başlaman gerekiyor ya da biraz daha yaş alman gerekiyor. Yaşıtlarının ilişkisinin olması anormal bir şey değil. Senin isteklerin de anormal değil. Dediğim gibi tamamen kişisel beklentiler bunlar.

Aslında senin görüşüne kalmış bir şey. Dediğiniz çocuksu davranışlar ya da olgunlaşmamış olma durumu yaşa o kadar bağlı olmadığını söylemem gerek. 25 yaşında birini görürsün ' bu nasıl erkek/kız. her zaman yanındaki adam değişiyor, kavgalarda falan çocuk gibi davranıyor, arkadan iş çeviriyor' dersin. Sonra birini bulursun 16 yaşında, temizliği ve saflığıyla seni hayran bırakır. Onunla kavga etmekten korkmazsın, çünkü bilirsin ki o kavganın üzerinden gelip, karşınızdaki bireyi bir insan olarak görüp çözeceksiniz. Ama dediğimiz gibi 16-20 yaş arası karşı tarafta aranan ve bulunan özelliklerin aynı olmadığı gibi 20-25 yaş arasında karşı tarafta aranan ve bulunan özellikler büyük ihtimalle farklılık gösterir. Nasıl bir yol izleyeceğine gelirsek, ileride ev kuracağın insana 6-7 tane dudak tadıp mı gitmiş olmak istersin yoksa ona karşı tertemiz çıkarak mı? İstediğini yapabilirsin, bu karar senin. Bazıları bu işe dalar, tecrübe aldım der. Bazıları hiç girmez evleneceği insanı tertemiz bekler. Tabii senin hayatına da etkileri olur. Ben 15 yaşımdan beri aşığım misal. 2 senedir de peşinden koşuyorum maalesef. Gurursuz da dedi, dünyada tek erkek sen olsan yine seninle olmam dedi, yalanlar söyledi, aynı sınıftan başka biri ile 1 ay çıktı onu izledim vs vs. ben olsam girmezdim bu işlere. Girilecekse de bir mesleğini eline al sonra evlenmek için gir. Naçizane tavsiyemdir

Haklısınız, asla temiz olmayan bir kızı istemem geçmişi benim için çok önemli tabii dediğiniz gibi bu kişiye göre değişiklik gösterebilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…