Ben de 16'yım ve boyum 183. arkadaşlarımdan da 190 falan var. Yani insan uzadıkça daha uzamak istiyor. Ayrıca 170'ten sonrası yaşamında etki etmeyecek. O yüzden çok takma bence. Bu işler genetik ayrıca. Mesela annem 160 babam 170 ama abimle ben çok uzunuz. Yani kesin değil.
Evet var 20 yaşına kadar uzayabilirsin şöyle bir şeyde var benim dayılarım 180-185 dedem 2metreymiş boyu ben 15 yaşında 187'yim daha uzar mıyım bilemem belki böyle kalırım belki ileride 5-6 santim daha uzarım doktora gidip öğrenebiliyordun sanırım spor yap sağlıklı beslen her yıl test yaptır değerlerine baktır evde oturma yani sürekli geceleri ballı süt içebilirsen iyi olur.
Uzun boyun bir faydasını görmedim. Spor yapıp postürün düzgün gezmezsen kambur durup hımbıla benziyorsun.
Belirli bir yaştan sonra uzamayı bırakıyorsun. O gen sende yoksa zaten yapacak birşey yok. Misal amcalarım kısa dayılarım uzun. Ben dayılarıma çekmişim.
Kanka aynı yaştayım ben de seninle eylül de 16 olacağım 173.5 boyum var. Ergenliğe ne zaman girdiğine bağlı mesela hatırlıyorum ben 8.sınıfta arkadaşım vardı ben boyum 160 onun 170'di şu anda boylarımız onunla aynı muhtemelen o erken ergenliğe girmiş o yüzden gelişimini erken tamamlamış. İstersen hastaneye git kemik yaşına baktır el röntgeni çekiyorlar oradan doktor anlıyor boyunun uzayıp uzamayacağını. Eksik vitaminlerin varsa o takviyeleri al. Ben yaz başı gitmiştim doktora boyum 171 mi neydi şu an 173.5.