16 yaşında dışarı çıkabilir miyim?

Doğan Öztürk

Hectopat
Merhaba 16 yaşında bir gencim ve arkadaşlarımla salı günü dışarı çıkmayı planlıyoruz. Haberlere baktıkça kafam karışıyor birileri kimse yanında olmadan dışarı çıkabilirsin diyor. Bazıları ise ebeveynlerin yanında olması gerek diyor. Yardımcı olursanız sevinirim.

Eğer ebeveynlerin izni alaraktan çıkabiliyorsak, babam bir dilekçe yazıp imzalasa ve beni ailem olmadığı zaman dışarıdayken polis çevirirse polise dilekçeyi göstersem olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Böyle bir şey mümkün mü bilemiyorum ama planınızı erteleyin lütfen. Özellikle vaka sayıları tavan yapmışken hem sizin hem de başkalarının sağlığı için... #LütfenEvdekal

Ebeveynlerinin yanında olmasına gerek yok. Benim kardeşim de 17 yaşında ve dışarı çıkıyor, hatta dediğine göre birçok defa gündüz - gece bekçi ve polislerin yanından geçmesine rağmen sorun olmamış, çünkü yasak yok.

Sadece maske zorunluluğu getirildi bazı şehirlerde. Maskesiz gezme, kafi.

Dışarıda gezmeyi bırak 1 hafta önce 4 kişi maskeli ve eldivenli mesafeye uyarak yürüyerek şehiri terkettik ve 10km ötedeki köye gittik. Polislere rastladık ama bir şey demediler.

Normalde yanınızda bir ebeveyn olması şartıyla dışarı çıkabilirsiniz ama polisler pek takmıyor.

Ama keyfi olarak dışarı çıkmayın. Risk hâlâ devam ediyor, yeni vakalar hâlâ çıkıyor. Maske ve sosyal mesafe kurallarına uymak riski sıfır yapmaz. Arkadaşlarınızla daha sonra takılın. Hem kendinizi hem de başkalarını riske atmayın.

Çıkarsında sınavlardan dolayı vakalar sıçrayacak çıkmaman daha iyi olur hasta olup sağlıksız bi şekilde evde oturacağını sağlıklı şekilde evde dur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…