16 yaşında futbola başlanır mı?

O işler öyle uzaktan görüldüğü gibi olmuyor. Gelişim biliyorum dedim. Her şeyi bilmeyin dediniz. Şimdide söylediğim şeyle ne alakası var diyorsunuz. İşte gelişim bilseydiniz ne alakası olduğunu anlardınız. Bundan sonra insanları ne işle uğraştığını bilmeden her ile başlayan kelimelerin olduğu cümlelerde değerlendirmeyin.

Uzaktan bakmıyorum olaylara. Sporcu bir bireyim. Her ne kadar futbolcu olmasam da spor işlerini biliyorum. Arkadaş yetenekliyse ve çalışırsa olabilir. 16 yaş çok erken değil ancak çok geç te değil. Sadece yaşıtlarına nazaran daha geride olur. Yani "imkansız" veya "aşırı zor, başlama sakın" falan denemez. Siz de insanları bilmeden yargılamayın.

İmkansız demiyorum. İmkanı var. Ancak çok net bir şekilde aşırı zor diyebilirim. Bu işi başarmak aşırı zor. Başarsa bile asla diğerleri gibi olamaz.

Eğer Sıkı çalışacaksan başla.Kondisyon çok önemli Futbolda iyi olman için ve oynadığın mevkiye göre reflexin çalımın ortaların vs.Defansta hem seri olup hem reflexlerinin güçlü olması şart mesela.Forvetsen de çalımının çok iyi olması lazım ve seri olman lazım.

İmkansız demiyorum. İmkanı var. Ancak çok net bir şekilde aşırı zor diyebilirim. Bu işi başarmak aşırı zor. Başarsa bile asla diğerleri gibi olamaz.
Zor olabilir ancak aşırı zor değil kesinlikle.

Hızımı biraz geliştirdim hala daha benden hızlı olan arkadaşlarım olsa da artık yavaş olduğumu düşünmüyorum yeteneğe gelecek olursak saha hakimiyetim var ve paslarda iyi olduğumu söyleyebilirim ancak top kontrolüm ve bitiriciliğimin çok iyi olduğunu söyleyemem özellikle top kontrolümün kötü olduğunu düşünüyorum orta sahada oynuyorum genelde.

Yani o zaman biraz zor. Top kontrolünü geliştirmelisin.

Yani o zaman biraz zor. Top kontrolünü geliştirmelisin.

Aynı şeyi düşünüyorum top kontrolümü geliştirmem için ne önerirsin ne gibi antrenmanlar yapmalıyım?

Aynı şeyi düşünüyorum top kontrolümü geliştirmem için ne önerirsin ne gibi antrenmanlar yapmalıyım?
Duvara havadan pas atıp seken topu kontrol edebilirsin. Bir arkadaşın ayağına doğru topu atar ve sende kontrol edebilirsin.

Duvara havadan pas atıp seken topu kontrol edebilirsin. Bir arkadaşın ayağına doğru topu atar ve sende kontrol edebilirsin.

Teşekkür ederim hocam dribbling için ne tarz antrenmanlar önerirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…