16 yaşında kilo vermek için tavsiyeler

Hamza10

Decapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Yaş 16, kilo 90 ve boy 175.

Ne yapmalıyım kilo vermek için? Spor salonuna gidiyordum. 10 gün falan gittim, 86'dan 83'e düştüm kısa süre içinde fakat şu an hiç başlama motivasyonum kalmadı. Hiçbir şey yapmak istemiyorum. Bir anda tüm enerjimi kaybettim hatta o kadar ileri seviye ki bu motivasyon düşüklüğü, 1 aylık üyelik aldım ama 1 gün bile gitmedim.

Psikolojimi nasıl düzeltebilirim? Berbat bir hayat yaşıyorum. Gece 4'te yatıyorum. Yeme bozukluğu var. Diyetlere sadık kalamıyorum ayrıyeten spor salonu da bildiğiniz kötü spor salonlarından. Bir spor programı veriyor zorluyor insanı fakat imkansız değil. Ayrıyeten diyet listesi de veriyorlarmış. Sizce motivasyonu düzeltmek, program almak için nerelere başvurmalıyım? Ne yapmalıyım?

Motivasyon geçici bir hevestir. İradeli, düzenli, disiplinli olmalısın, olmak istemiyorsan şişman da olabilirsin. Unutma her insanın problemleri ve sıkıntıları vardır, sadece bir kısım bunlarla mücadele eder bir kısım ise somurtup ağlar.

Ha tabi bunları söylerken ben de boş yerimde oturmuyorum. Spor yapıyorum (Yazın bisiklet yarışlarına katılacağım için bisiklet antrenmanı yapıyorum, kickbox antrenmanları yapıyorum(Kick box'da lisanslıyım fakat herhangi müsabakaya katılmayacağım)) YKS senem de olduğu için derste çalışıyorum.

Sorarsan bana mutlu musun o kadar şey yapıyorsun verimli zaman geçiriyorsun; ben de pek mutlu sayılmam.

Son düzenleme:
16 yaşında spor salonuna kaydolmak konusunda çekimserim zaten. Gitmemen kemik gelişimi için daha iyi olabilir. Olasılıksal konuşuyorum.

Neden daha eğlenceli ama yine de seni harekete geçirecek şeyler yapmıyorsun? Arkadaşlarınla yakartop oynamak gibi?

Dediği gibi. Aktivite sporu yapmayı dene.

Kilon anormal derecede yüksek değil bu fazlalığı daha az yiyerek hayatından abur cubur ve şekerli hazır gıdaları çıkararak da verebilirsin illa body yapacam diye birşey yok zaten sıkılıyorsan sevmiyorsun demektir gerek yok herkes birşeyi yapacak diye bir şey yok arkadaşlarınla yürüyüş yapabilirsin biryerleri gezebilirsin veya tek başına bir kulaklık takıp yürüyüş yapabilirsin hem kilo vermene destek olur vs.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…