16 yaşında protein tozu kullanılır mı?

blackqmapril

Centipat
Makaleler
1
Daha fazla  
Hocam boksa gidiyorum ve haftanın 5 günü koşuya çıkıyorum sizce zararlı mı SSN whey proteini iyi mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Uzmanlar 18 yaş altındaki kişilerin protein tozu kullanımını tavsiye etmezler. Bunun nedeni gelişme döneminde oldukları için, proteini doğal besinlerden almalarının daha sağlıklı olmasıdır.

Yoğun antrenman sonrası yeterli protein alımını karşılayamıyorsan düşük ölçekli protein tozu ile başlangıç yapabilirsin.

SSN markası fiyat olarak ön planda, ham maddesi için yorum yapmak zor... Bütçen varsa daha iyi markalara bakabilirsin.

Zaten 1 kere kullanacağım bir de günde yarım ölçek kullanacağım sizce zararı var mı creatine hakkında ne düşünüyorsunuz creatine kullansam sıkıntı olur mu?

@emircanunlts

Son düzenleyen: Moderatör:
@emircanunlts fazla kilolarımdan dolayı karaciğer yağlanması var herhangi bir sıkıntı olur mu supplement kullanmamda.

@emircanunlts fazla kilolarımdan dolayı karaciğer yağlanması var herhangi bir sıkıntı olur mu supplement kullanmamda.

Sorun olacağını sanmıyorum hocam. Yediğiniz ettden de protein alıyorsunuz. Protein tozu peynir altı suyundan yapılıyor diye biliyorum. Fakat yine de bir doktora başvurmanız daha sağlıklı olabilir.

16 yasinda ne kadar kas kutlesi olabilir ki gunluk aldigin protein yetmeyip protein tozuna ihtiyac duyasin. yani protein tozu kullaniminda sahsi fikrim olarak zarar gormuyorum zaten ihtiyaci olmayani vucudun yine yaga ceviricek. ama ihtiyactan ziyade heves olarak goruyorum ben. protein tozu yerine multivitamin, probiyotik vs. vucudun minimum ihtiyaclarini karsilamak daha mantikli geliyor.

creatine ise arastirmalarca faydasi sporculardan ziyade sedanter bireylere bile kanitlanmis durumda diye biliyorum. ama her insanin vucudu ayni degil ve yasin kucuk oldugundan dolayi uzmanina danisarak ilerleyebilirsin.

Şu anda kullanıyorum yani dediğiniz gibi bende merak ettim o yüzden aldım ama çok gereksiz bir şey

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…