16 yaşında protein tozu kullanılır mı?

Exulta11

Decapat
Daha fazla  
Okulun son bir ayı spor yaptım yazında yapmayı planlıyorum. Hardline whey 3 matrix alacağım internette 18 yaş altı sakıncalıdır diyor ama ne yapsam bilemedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Her şeyden önce sağlıklı yaşamın beslenmeden geçtiğini, nasıl dengeli ve istikrarlı bir şekilde beslenmeyi hayat tarzın yapabileceğini öğrenmen lazım. Protein tozu, çark dolu bir sistemin sadece ufak bir parçası, supplementleri düşünmeden önce beslenmeni düşünmen lazım.

Kalori hesaplama, makro hesaplama gibi sağlıklı beslenmeye yönelik alışkanlıkları benimsedikten sonra diyetinde(burada diyet dediğim kısa süreli yapılan beslenme programı değil, hayatın boyunca sürdüreceğin sağlıklı yeme biçimine diyet denir) protein eksiği çektiğin günler protein tozu alabilirsin. Yine de bu tarz makro besinlerin her zaman saf yiyeceklerden alınması en sağlıklısı olduğundan bahsettiğim kadar bilgi birikimine sahip olduğunda da bir diyestiyene gidip kan tahliliyle kan değerlerini analiz ettirmen, ona göre uzmandan tavsiye alman lazım.

Sağlıklı bir yaşam sürdürebilmen için önce bir süre araştırıp bolca okuma yapman gerekecek, düzenin oturana kadar da deneme yanılmayla zamana yayarsan eninde sonunda her şey rayına oturur, en zor şey disiplinli olmak. Mevzu protein tozunda, creatinde değil.

Son düzenleme:
İhtiyacından fazla kullanmadığın sürece sorun oluşturmaz. Tavsiyem günde 1 ölçekten fazla kullanma yoksa böbreklerin fazla çalışmak zorunda kalır ve su içmezsen sıkıntı çıkarır. İmkanın varsa tabii doktordan bilgi alman daha iyi olur herhangi bir hastalığın falan var mı diye.

Kullanabilirsinde sana pek faydası olmaz zaten yaşın genç aldığın proteini eritmen yarım saat spora bakar ama uygun F/P bir ürün bulursan al gitsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…