16 yaşında protein tozu kullanılmalı mı?

Mr. Style

Picopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Geçen hafta salona başladım. Ondan önce birkaç ay dövüş, ayrıca bir yıl kadar calisthenics ile uğraştım. Yağ oranım oldukça düşük. Herhangi bir supplement kullanmalı mıyım? Protein tozu almak istemiyorum fakat antrenman esnasında gücüm yarıda kesiliyor gibi hissediyorum yani limitime ulaşmadan tıkanıyorum benim de aklıma pre-workout geldi alınır mı? Almalıysam hangi marka almalıyım veya almadan yapabileceğim bir şey var mı? Çok almak da istemiyorum cafein oranı yüksek. Doğal yöntemlerle halletsem daha iyi olur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Antrenman esnasında güç ve hızlı gelişim için kreatin kullan. Proteini doğal besinlerle almaya çalış. Kreatin fazlasıyla memnun edecektir seni.

Spordan önce filtre kahve iç git. Pre almana ihtiyaç yok. Kreatin kullanabilirsin protein tozuda şart değil yeterli beslenemiyorsan alabilirsin. 3-5 litre su içmeyi unutma.

Sanırım hem kas hem kütle istiyorsun. Karbonhidrat ve protein ağırlıklı beslenmeye çalış. Üstteki yorumlarda kreatin takviyesi diyenlere katılıyorum fakat bunun için bolca su içmelisin. Böbreklere zarar gelmesin. Fakat bu seferde idrar sorunu ortaya çıkacaktır. Benim tercihim çok güzel bir beslenme düzenine girmendir.

İlginiz ve yardımınız için teşekkür ediyorum.

Öncelikle sağlığınla olan herhangi bir adımı atmadan önce lütfen doktorlara danış çünkü herkes bir şeyler söyler ama doğru olanı uzamanından öğrenmen daha iyi olur ve insanlar farklıdır senin metabolizman ile diğer bir bireyin aynı olmayabilir bence bu sorularını uzman bir doktorla paylaşmalısın ki oradaki bilir kişi senin hem sağlık durumunu inceleyerek sana yol çizsin birine iyi gelen bir şey sana gelmeyebilir sağlık bu uzmanına danışmadan adım atma derim.

Türkiyede bu tür konularda yeterli bilgi sahibi olan doktor bulmak zor. Çoğu genelde protein tozu kullanmayım kalbe zararlı böbrekleriniz biter falan diyor.

pre mre boş işler sert filtre kahveni iç git. protein tozu alabilirsin fazla et tavuk yiyemiyorsan. kreatin de 3 5 mg kullan istersen mucize değil ama kasları biraz şişirdiği biraz da güç verip antrenman sonrası yorgunluk atmayı rahatlattığı falan rivayet edilir. onun haricinde hiçbir şey alma sakın sıfır gerek.

Pre kullanmak şöyle mantıklıdır:
Antrenman esnasında yorgunluk ve güçsüzlük hissediyorsan alınmalı bunlar yoksa gerek yok. Ayrıca Kreatin, protein tozu gibi supplementleri kullanmak için 2 veya 3 ay aktif antrenman yapman önerilir. Daha yeni başlamışsın bunlara gerek yok. Yaşın küçük ve bu yaşta supplement kullanmanı kesinlikle tavsiye etmiyorum. Ergenlik döneminde olduğun için testesteronun zaten zirverde. Düzenli beslenme ve antrenmanla zaten gelişeceksin. Ha yeterli protein alamadığını düşünüyorsan sadece protein tozunu öneririm diğerlerine şimdilik bulaşma.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…