16 yaşında yazın 3 aylık nerede çalışılır?

pc123456

Decapat
Yaz tatiline gireceğiz benim de çalışmam lazım 3 aylık nerede nasıl çalışabilirim?

Yaz tatiline gireceğiz benim de çalışmam lazım 3 aylık nerede nasıl çalışabilirim?

Berber, lokanta gibi çok resmi olmayan yerlerde çalışabilirsin. Hep gittiğin bir berber varsa istersen konuş onunla. Eğer ki lazımsa çırak olarak alır zaten seni.

Burger King'de çalışabiliyorsun diye biliyorum ama çok yoğun olursun. Carls Jr Hamburger'de çalış fazla bilinmiyor, yoğun değil bu sene ben de başlayacağım teyzem orada insan kaynaklarında çalışıyor 15 yaş üstünü sigortalı alıyorlardı. Sadece fazla yaygın değil ve İstanbul dışında hiç görmedim.

Bu nasıl mümkün? Şikayette bulunmak gerek.

Hafif işlerde çalışmak yasalmış. Staj olarak geçtiği için sigortası sayılmıyormuş sadece.

Eki Görüntüle 2514639Eki Görüntüle 2514640

Hafif işlerde çalışmak yasalmış. Staj olarak geçtiği için sigortası sayılmıyormuş sadece.

Bu da işin komedi tarafı zaten. 14 yaşında geri dönüşüm fabrikasında kolunu kaptıran Abdurrahman Özkul için kimse adamakıllı ses çıkarmadı. Sonrasında maalesef ki hayatını kaybetti ve kim bilir ne acılar çekti. Gençliğinizi yaşamaya çalışın, durumunuz kötü ise de amele işlerine girin ve hakkınızı alacaksanız çalışın. Çocuk işçi yasal değildir, köle hiç değildir.

Yakınlarda carls jr var da nasıl başvuracağım bir fikrim yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…