160 bin TL'ye RTX 5080'li sistem önerisi

Bütçe
160000

ArthurPencilgon

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba dostlar, hayırlı forumlar cümleten. Normalde elimde ASUS ROG STRIX G16 serisinden Gaming laptop var, işimi görmüyor diyemem ama daha stabil bir sisteme geçmek istiyorum. Uzun zamandır iş güçten piyasa takibi yapmaya fırsatım olmadı pek açıkçası, ufaktan bir ortam yoklaması üzerine görsel olarak göze güzel gelebilecek, uzun vadede de üzmeyecek bir RTX 5080'li 150-160k bandında bir sistem kurmak istiyorum. Sıvı soğutmayı Ryujin'den alt segmentlere düşürüp işlemciyi Ryzen 9 9950x3D'ye çekebilirim belki. Kasa konusunda ise tereddütlerim var, HYTE Y70 touch, Lian Li O11 dynamic EVO ve NZXT H9 Flow arasında giriyorum, düşünceleriniz, tavsiyeleriniz varsa makbule geçer. Teşekkür ederim.

Edit: Monitörüm ise Asus Rog Strix XG27ACS. 2K alabiliyorum görüntüyü, kısa vadede monitör değiştirmeyi düşünmüyorum.

Dosya Ekleri

• 1.jpg
    1.jpg
    128,9 KB · Görüntüleme: 104
  • 2.jpg
    2.jpg
    99,2 KB · Görüntüleme: 104
Merhaba dostlar, hayırlı forumlar cümleten. Normalde elimde ASUS ROG STRIX G16 serisinden Gaming laptop var, işimi görmüyor diyemem ama daha stabil bir sisteme geçmek istiyorum. Uzun zamandır iş güçten piyasa takibi yapmaya fırsatım olmadı pek açıkçası, ufaktan bir ortam yoklaması üzerine görsel olarak göze güzel gelebilecek, uzun vadede de üzmeyecek bir RTX 5080'li 150-160k bandında bir sistem kurmak istiyorum. Sıvı soğutmayı Ryujin'den alt segmentlere düşürüp işlemciyi Ryzen 9 9950x3D'ye çekebilirim belki. Kasa konusunda ise tereddütlerim var, HYTE Y70 touch, Lian Li O11 dynamic EVO ve NZXT H9 Flow arasında giriyorum, düşünceleriniz, tavsiyeleriniz varsa makbule geçer. Teşekkür ederim.
@MelihÖzer Hocam anakart tercihiniz baya kötü diğer fiyatlarda baya kötü.

Muhakkak daha uygun fiyatlıları vardır hocam, kendi bildiğim markalar üzerinden değerlendirerek yaptığım tercihlerden oluşuyor alışveriş sepeti. Ekstradan bütçe düşüreyim diye bir gayret göstermedim pek açıkçası. Anakart hakkında baya kötü yorumu yapmanızın sebebi nedir?

Evolution | AMD Ryzen 7 7800X3D | 32 GB DDR5 | ASUS RTX 5080 16 GB | 1 TB SSD Tavsiye Sistem - incehesap.com

revize ettim incehesapı

Muhakkak daha uygun fiyatlıları vardır hocam, kendi bildiğim markalar üzerinden değerlendirerek yaptığım tercihlerden oluşuyor alışveriş sepeti. Ekstradan bütçe düşüreyim diye bir gayret göstermedim pek açıkçası. Anakart hakkında baya kötü yorumu yapmanızın sebebi nedir?
Bütçeniz en üst segment anakart X serisine yetiyor. Bu durumda şu anakart çok çok daha iyi olur.

Edit: Monitörüm ise Asus Rog Strix XG27ACS. 2K alabiliyorum görüntüyü, kısa vadede monitör değiştirmeyi düşünmüyorum.

Yani size şöle bir seçenek atabilirim.
Yani hocam aklıma daha güzel parça gelmiyor bunlardan. @MelihÖzer Hocamın yorumlarınıda alın bu şekilde 136k yapıyor. Belki sizin kasa psu tercihleriniz farklı olabilir.

Son düzenleme:
CPU: 9800x3d
GPU: 5080
Anakart: MSI MPG X870E CARBON
Ram: Corsair Dominator Titanium 2x32 64gb 6000mhz cl30
SSD: Samsung 9100 PRO 2TB
Sıvı Soğutma: DeepCool Mystıque 360mm
PSU: Enermax Revolution 1650w
Kasa: NZXT H9 Elite & Lian Li O11 XL

Kasayı NZXT yaparsanız 147k yapar. Lian Li O11 Dynamic XL yaparsanız 152k yapar + Fan almanız gerekir.

Oyun İçin mi topluyordunuz bu arada?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı