1600 AF 250W güç tüketimi normal mi?

Maalesef bakamam. Altyapı kaynaklı uzun süreli bakım ya da kopukluk var. Wi-Fi çubuğu da kırıldı. Bende g3D var. Onunla bakıyorum. Stok halde tam 13000 puan alıyorum. OC ile 14500 puan. R5 3600 20000 puan almış. Tabii bu çoklu çekirdek. Hocam Ryzen Master'dan OC yaparsak olur mu? Tekli çekirdek için. Bir de uygulamaların hangi çekirdeği kullandığını nereden bileceğiz?

Hocam Ryzen Master'dan OC yaparsak olur mu? Tekli çekirdek için. Bir de uygulamaların hangi çekirdeği kullandığını nereden bileceğiz?

Tavsiyem değil, OC en sağlıklı şekilde BIOS'tan yapılır. Ryzen Master'ı devamlı Shell:Startup'tan başlatarak çözersin ama dediğim gibi; sağlıklısı BIOS.

Performans iyi artmış, Global C-State gibi bir ayarı kapattın mı? Bir de doğru güç tüketimine baktığından eminsin değil mi? HWMonitor'den bak istersen bir dahakine, daha anlaşılır olur.

Güç darboğazı, sıcaklık kaynaklı da olabilir.

Hocam global C-state kapalı ama ne işe yarıyor?

Ahan da bunlar, anlaşılabileceği üzere güç tüketimlerini dizginliyor bu ayarlar.

Hocam 110-120W tamamda yani 200W çok değil mi?

1600 AF'ye bakınca evet, ben Global C-State'i kapatmamıştım sanırım. Ondan az çekiyor benimki.
@361370 aa hatırladım, voltaj konusunu çözmeye çalışırken C-State'i kapattırmış olabilir miyim sana?

Son düzenleme:
@361370 aa hatırladım, voltaj konusunu çözmeye çalışırken C-state'i kapattırmış olabilir miyim sana?

Evet hocam şimdi açarım.
@Sir Benjamin hocam şimdi ben bu ayarı açtım ve güç planından tasarruf moduna aldım değişiklik olmadı ancak dengeliye aldığımda frekans çok dalgalanıyor olumlu şekilde ancak voltaj hala aynı seviyede sabit ve 1.40v çıkabiliyor tek sorunum bu kaldı.

Son düzenleme:

Allah Allaah, format at diyeceğim Windows'ta mı bir ayar var diye ama cidden. Windows ayarlarından hiç işlemci ile ilgili bir şey denedin mi?

Allah allaah, format at diyeceğim Windows'ta mı bir ayar var diye ama cidden. Windows ayarlarından hiç işlemci ile ilgili bir şey denedin mi?

Hocam gördüğünüz gibi dengeli ayarda kullanıyorum ancak voltajda düşüş yok ve BIOS üzerinden voltajı offset ile kontrol ediyorum.

Buna daha sonra bakarız, en son anakart yeniledin ama nafile. Bir ara farklı işlemci ile de dene (satın almadan, bilgisayarcıda falan) bakalım işlemci içinde mi bir sıkıntı var.

Şöyle ki ben hem anakarta +0.300v ekledim hem de işlemciye +0.300v ekledim. Sanırım anakart güç tüketiyor. Çünkü OCCT ile baktığımda işlemcinin yükte 135W çektiğini görüyorum fakat prizden çekilen 300W. Sanırım geri kalan gücü anakart çekiyor. Anakartın 215W çekmesi normal mi?
B450M S2H.

@berat3636 hocam bir şey fark ettim 4.1GHz OC sistemimde böyle bir şey olabilir mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…