1600 AF sistemde RAM yükseltmek FPS düşmesini azaltır mı?

KrisaF

Hectopat
Arkadaşlar sorum başlıkta. PC'mde 8 GB RAM RTX 2060 Ryzen 5 1600 AF var bütceden dolayı bilgisayarı alırken 8 GB RAM takmıştım ara takılmalar ve droplar yiyorum. Mesela Resident Evil Village Max ayarlarda 100-120 FPS alıyorum arada takılmalar yaşıyorum. RAM yükseltsem drop ve takılmalar azalır mı? Yoksa sorun monitörde olabilir mi?

Sorun azalmaz. Biter. Diyecektim ama diyemiyorum bitmez.
Evet azalır ama işlemci de yetersiz kalıyor biraz.

Drop azalır, fps artar.

Droplar ve takılmalar azalacaktır Dual channel RAM yaparsanız.

İşlemcinin yetmemesine imkan yok.

Olay tamamen Dual kullanmamandan kaynaklı yani sana 2. bir RAM daha lazım aynı şeyi ben düz R5 1600 ile yaşamıştım ilk başta param yetmeyip 8 gb almıştım tek. PC'yi kullanmaya başlayınca anladım stutter vs çok yiyordu oyunlarda. Sonra okudum ki özellikle Ryzen'larda Dual çok önemli. Hemen aynı RAM'den 1 tane daha aldım. Sonuç inanılmazdı tüm stutter vs hepsi çözüldü.

Bence ram alırsan sorun büyük oranda çözülecek. Bahsettiğin oyunların doku kalitesi baya yüksek. Sorun çok büyük ihtimalle ram kaynaklı. Ben de 1600af kullanıcısıyım ve ben de ram yükseltmesi yapmadan önce (8' den 16' ya ) batman arkham kngihtda büyük droplar yiyiyordum. Aynı zamanda çift kanal ram desteği için de geçmek sana fps artışı da kazandırabilir. Birde anakartına ram tam oturmuş mu diye bakmanı tavsiye ederim.

Aynı durumu bende yaşamıştım hocam. Bilgisayarım özellik olarak o oyunu çok rahat kaldırıyordu ancak RAM'im 8 GB olduğu için olur olmadık yerlerde droplar yiyordum. Bir 8 GB daha RAM aldığımda bu sorunların hepsi kalktı. Bence en yakın zaman da bir adet daha RAM alın. Bu arada Dual Channel olacağı için FPS'inizde de artış olacaktır.

Village gibi oyunlarda drop ve donmalar yaşamanız çok normal. Kendimden biliyorum. 2x8 yaparsanız sorun büyük oranda çözülür. İşlemciniz hala güçlü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…