1600 AF ve RX570 sistem toplama

thehitcher

Centipat
Katılım
21 Mart 2020
Mesajlar
46
İşlemci: Ryzen 5 1600 AF
Ekran kartı: Sapphire RX570 4 GB.
RAM: Apacer panther 8 GB 3000 MHz DDR4.
Kasa: MSI MAG forge 100M
PSU: High Power 600W 80+ Bronze

Şu şekilde bir sistem düşündüm işlemci ve anakartı almak kaldı. Sistemi ilerde yükseltirmiyim tam belli değil çünkü şu an sadece oyun açısından PUBG Mobile oynarım diye düşünüyorum. Yükseltirsem de Ryzen 5 3600, GTX 1650 Super ve bir 8 GB RAM daha eklerim herhalde. Bu bilgiler ışığında aşağıdaki 2 anakarttan hangisini önerirsiniz acaba? Ve bileşenlerde uyum sorunu var mıdır?

MSI B450M a Pro Max: MSI B450M-A Pro Max AM4 Soket Anakart
MSI B450 GAMING Plus Max: MSI B450 Gaming Plus Max AM4 Soket Anakart.
 
Son düzenleme:
Bileşenler uyumlu, Gaming Plus Max iyi bir anakart ama sizin bütçeniz için biraz pahalı. Anakart olarak şunu tercih edin ve artan bütçeyi ekran kartına ekleyip RX 580 veya GTX 1650 SUPER alın. Sizi daha uzun süre idare eder. İleride bu anakarta Ryzen 5 3600 takabilirsiniz. Ekran kartı olarak da istediğiniz bir kartı takabilirsiniz.
 
Bileşenler uyumlu, Gaming Plus Max iyi bir anakart ama sizin bütçeniz için biraz pahalı. Anakart olarak şunu tercih edin ve artan bütçeyi ekran kartına ekleyip RX 580 veya GTX 1650 Super alın. Sizi daha uzun süre idare eder. İleri de bu anakarta Ryzen 5 3600 takabilirsiniz. Ekran kartı olarak da istediğiniz bir kartı takabilirsiniz.

İlk mesajda belirttim hocam kaçırmışsınız sanırım sadece işlemci ve anakart almam kaldı. Bahsettiğiniz anakart ile aşağı yukarı aynı fiyata alabilirim MSI B450M'a Pro Max'ı, yine Gigabyte'ı mı önerirsiniz?
 
O seçtiğiniz anakart biraz daha üst seviye sistemlerde kullanılıyor. Gigabyte olanı seçip diğer arkadaşların da dediği gibi diğer bileşenleri yükseltmeye çalışın.
 
Gaming Plus Max'tan vazgeçtim önerileriniz doğrultusunda. Fiyat olarak aynı olmasına rağmen neden Gigabyte peki? MSI daha iyi diye biliyorum ama yanlışım mı var acaba?
 
Bütçe ne anakart ve işlemci için?

3500X ve B450M Pro4 ikilisine bakabilirsiniz.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı