1600 AF vs. R3 3100 vs i3 10100F

4.2GHz olayı şansa bağlı benim işlemci 3.8GHz sonrası almıyor. Soğutucu olarak 150TL'lik soğutucu da 3.8GHz'yi bile soğutamıyordu.
Silicon lottery farklı bir olay fakat voltajı artırdığınızdan emin misiniz? 3.8 düşük bir rakam 1600 AF için.

Battlefield oyununda geçen sene burada 3600/3700X ile dahi sorunlar yaşayanlar vardı. O oyunun özellikle multiplayer serverlarında donanım üzeri bir sıkıntı var. DX 11 ve 12 arası geçiş yaparak düzeltenler oluyordu, hiç düzelmeyenler oluyordu vb.. Battlefield 1 ve V böyle maalesef hatta @Jonathan North sayısız konulara şahit olmuştur.
BF1/V o kadar tuhaf serilerdir ki doğru ve optimum ayarı bulduğun sürece muadil nesildeki modeller arasında ( 4C/4T - 4C/8T | 6C/6T - 6C/12T gibi ) ve HT/SMT'nin performans anlamında getirisi taş patlasa maksimum %10-15 civarı oluyor, tıpkı Valo'daki durum gibi. Bu durumu bizzat BF'lerde 7500 ve 7700 ikilisiyle zamanında manuel OC'lu 1060 6G ile deneyimlemiştim. Öte yandan bazı spesifik NPC'si yoğun AAA oyunlarda da durum pek değişmiyor, işlemciden ziyade optimizasyon da bu duruma etki eden bir başka ana faktör olarak karşımıza çıktığı gibi saf 4 çekirdeği tamamen bitirebilmek için daha kırk fırın ekmek yemeleri gibi duruyor hala.

Açıkçası arkadaşın en güçlü oyunları arka planda ıvır zıvır birtakım işlemlerle beraber açık bırakma gibi bir standarta binmiş sistem kullanma alışkanlığı var ve elde etmiş olduğu performanstan ziyade '%'lik' kullanımlara kafasına takan birisiyse ikinci elde 2600/2600X kovalasa daha iyi gibi, bana kalsa arka planda özellikle de oyun vs oynarken lüzumsuz uygulamaları kapatıp GPU'dan aldığım verime ve performansa bakıyorum. Tabii herkes olaya farklı yaklaşıyor ama bu yukarıdaki bahsedilen oyun esnasında çoklu işlem yapma mevzusu kişisel olarak gündemimde olan lükse düşkün biri olsaydım baba bir kartla beraber 8C/16T i9-9900/10700 veya 3700X seviyesinden aşağı inmezdim orası başka elbette. Zaten bu tip bir durumda bütçe de işin içine girdiği için olay ne kadar ekmek o kadar köfte hesabına dönüyor artık...

Son düzenleme:
hepinize yorumlarınız için teşekkür ederim vardım sonuca bakılacak olursa fps bakımından İNTEL tarafını seçmişsiniz AMD tarafında ise işlemciyi 2.el bulabilirsem çok ucuz bir miktara getirebileceğimi de söylemişsiniz 1050 ti ekran kartı için her üç işlemci de güzelce besleyebiliyor fakat ben ileride ek olarak geliştirme yapıcağımı düşünmüyorum bu yüzden tercihim günümüz kuruna göre İNTEL tarafını belli ediyor

Technopat Haberler

Geri
Yukarı