1600 MHz değerine sahip RAM'ler 3200 MHz yapılabilir mi?

z4per77

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba daha önce hiç BIOS'tan ayar yapmadım gerek duymadığım için fakat RAM frekans hızlarını arttırmak istiyorum bir sıkıntısı olur mu PC'nin? Yanma gibi bir durum. RAM'lerim 2x4 toplam 8 GB DDR3 1600 MHz fakat BIOS'ta 3200 kadar seçenek gördüm kurcalamadan önce size bir sorayım dedim nasıl yapabilirim? OC ise bilgim yok o konu üzerinde bir yardım ederseniz sevinirim.

O anakartının desteklediği RAM'in 3200 MHz desteklemiyorsa yapamazsın görüntü gelmez veya sıkıntı çıkar.

Overclock için özel tasarlanan RAM'ler hariç DDR3'te imkansız diyebiliriz. %99 sistemin yeniden başlarken açılmayacak ve 1-2 kere daha yeniden başlatıp kendisini geri en düşük frekansa atacak.

Ah hocam ah PCI'yi baştan toparladım resmen PSU ekran kartı vs ancak diğer parçalar aştı beni maddi olarak şimdi de hırsıma yenilip PCI'yi yakmak istemiyorum.

Ah hocam ah PCI'yi baştan toparladım resmen PSU ekran kartı vs ancak diğer parçalar aştı beni maddi olarak şimdi de hırsıma yenilip PCI'yi yakmak istemiyorum.

Yakmazsın ama boşa çaba olur. Benim anakartım DDR4 4400Mhz destekliyor, RAM'lerim stok 3200Mhz fakat en fazla 3600Mhz'e çıkabildim o da tüm ayarları manuel yaparak, fazlasında hata alıyorum işlemci sevmediği için.

Direkt 4400Mhz'e çekseydim sistem "ne saçmalıyorsun" deyip fabrika ayarlarına döndürürdü RAM hızını.

Doğrudur hocam bende elimden geldiğince yapmaya çalışıyorum sistemde çok fazla sistem yaktım ya ama tabii emekleyerek yürümeye başlıyor insan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…