1600 MHz ile 1333 MHz RAM çalışır mı?

vatoz419

Hectopat
Daha fazla  
Bendeki RAM 4 GB 1333 MHz idi fakat bugün BIOS'ta uğraşırken RAM voltajını arttırdım ayarlıydı seçtim sadece. Sonuç olarak şimdi RAM frekansı 1600 MHz olarak görünüyor. Ben 8 GB RAM almayı düşünüyorum, Alacağım RAM'i de 1600 MHz olarak alsam iki RAM de sorunsuz çalışıp 12 GB olur mu? 1600 MHz RAM almak istemem FPS bakımından verimi daha iyi almak. Ama bu durumda siz ne önerirsiniz 1600 MHz RAM alsam diğer RAM ile sorunsuz çalışır mı yoksa yeni alacağım RAM'i de 1333 MHz almam lazım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Normal şartlarda bellek uyumu frekans ve gecikme süreleri gibi temel şeylere bakılarak belirlenir fakat geri klanda belleğin üretim teknolojisi ve voltaj gereksinimi gibi faktörler devreye girdiğinde işler biraz değişiyor. Size tavsiyem 1333 Mhz RAM almanız yönünde olacaktır ama bu konuda daha farklı deneyimlere sahip arkadaşlar bilgilendirmede bulunurlarsa daha faydalı olur.

Anakartınız OC destekliyorsa belleği 1600 de çalıştırması mümkün olabilir. 1600 lük belleği daha ucuza bulduysanız alın, muhtemelen hiçbir sorun çıkarmayacaktır, en kötü ihtimalle ikisini birden 1333 de çalıştırırsınız, fiyatlar aynıysa 1333 MHz olanını alsanız daha iyi olur bence.

Anakartınız OC destekliyorsa belleği 1600 de çalıştırması mümkün olabilir. 1600 lük belleği daha ucuza bulduysanız alın, muhtemelen hiçbir sorun çıkarmayacaktır, en kötü ihtimalle ikisini birden 1333 de çalıştırırsınız, fiyatlar aynıysa 1333 MHz olanını alsanız daha iyi olur bence.
Yani ikisi uyumlu çalışabilir o zaman, teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı