1600 TL 144Hz Display Port Monitör Tavsiyesi

Hakan Tatlısu

Hectopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
144hz monitör arıyorum ancak renk canlılığı benim için önemli ayrıca monitörün güncel ve displayportlu olmasını istiyorum.

Öncelikle Samsung C24FG70 modeli özellik bakımından tam aradığım monitör ama biraz araştırmadan sonra bazı problemlerinin olduğunu gördüm bu modeli almakta tereddüte düştüm.

VIEWSONİC 24" XG2401 144HZ PROFESYONEL GAMING MONİTÖR
Asus 24" MG248Q Full HD 1ms 144Hz HDMI+DP FreeSync Gaming Monitör

Bu iki model gözüme çarptı ama XG2401 monitörün renkleri daha canlı şeklinde yorumlar gördüm sadece oyun oynamayacağı için renklere önem veriyorum daha canlı olmasını istiyorum zaten baktığım monitorlerin hepsi 144 Hz siz ne tavsiye edersiniz ? Fiyat olarak Samsung modelin üstüne çıkmayı düşünmüyorum önerileriniz benim için önemli.

Son düzenleyen: Moderatör:
TN panellerde renk pigmentleri daha az oluyor yani İPS daha iyi ama bildiğim kadarı ile İPS monitörlerde 2ms ve aşağısı olmuyor sizin önerdiğiniz İPS model mi ? Eğer öyle ise 1ms 144hz İPS çok daha güzel olur tabiki de.

Benim önerdiğim VA. O da IPS gibi renk doygunluğu sağlar. Üstüne bir de QLED. 5 ms olsa da onu önerirdim. O ms değerini gerçekten çok dikkat edince ancak anlıyorsun. 5 ms üstü dışında çok fark görmüyorum ben.
TN biraz az olmuyor bildiğin solgun duruyor, hele IPS kullandıktan sonra yıllarca işkence çekmişim diye düşündüm.

Monitör konusunda bilgim az olma bile VA' yı ilk defa duydum ama QLED olması bir artı olsada benim için pek bir anlam ifade etmiyor olmasa da olur. 5ms fps oyunlarda pek anlaşılmasa bile yarış oyunlarında 1ms ile arada ki farkı gerçekten hissettiriyor ama arkadaş sadece oyun amaçlı kullanmayacakmış monitörü o zaman sizin öneriniz de makul olacaktır. :)

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı