Merhabalar herkese. Benim sorum öncelikle android'den İOS'e geçmeli miyim ? İOS neden tercih edilmelidir ? Bu sorulardan sonra ise elime yazın bir miktar para geçecek ve ben bu parayla telefon alacağım. iPhone 5c 1549 tl. Benim elime 1600 tl gibi bir para geçecek. Sizce 5S için para biriktirmeli miyim yoksa 5C almalı mıyım ? Veya Android'e mi yönelmeliyim ? Maksimum 2100 tl biriktirebilirim. Sizce hangisi? Her türlü önerinize açığım. İyi sosyaller.
2100 TL' ye android olarak note 4 tavsiye edebilirim, maksimum 2100 demişsiniz.Ama bir 400 tl civarı daha çıkabilirseniz mükemmel performans veren s6' yı tercih edebilirsiniz.
2500 ₺'ye kadar biriktirebilirseniz iPhone 6 önerimdir. Hatta bir ara Vatan Bilgisayar'da indirimdeydi (2349₺). Eğer o kadar biriktiremezseniz iPhone 5s öneririm. iPhone 5c zaten iPhone 5'in aynısı. Samsung kullanmışlığım var, bu yüzden iPhone tavsiye ediyorum. Benim bir aradaşımda da Note 3 vardı daha alalı 3 ay olmasına rağmen kasılmalar başladı. Bu yüzden uzun süreli kullanmayı düşünüyorsanız iPhone önerimdir. LG, Sony gibi markalara da bakabilirsiniz ancak Samsung'u kesinlikle önermem.
Telefonda özelleştirme meraklısı iseniz, kesinlikle androide yönelin. Samsung önermiyorum. Nexus,LG g3,HTC m8,9 gibi telefonlar işinizi görecektir. Yok ben kutu gibi bir telefon istiyorum jail break gibi işlerdende uzak dururum derseniz, o zaman ios biçilmiş kaftan. Sonuçta çok kapalı bir sistem.
Telefonda özelleştirme meraklısı iseniz, kesinlikle androide yönelin. Samsung önermiyorum. Nexus,LG g3,HTC m8,9 gibi telefonlar işinizi görecektir. Yok ben kutu gibi bir telefon istiyorum jail break gibi işlerdende uzak dururum derseniz, o zaman ios biçilmiş kaftan. Sonuçta çok kapalı bir sistem.
Jailbreak ile birlikte telefonu kendi isteğiniz doğrultusunda özelleştirebilirsiniz. Kendi istediğiniz özellikleri (tweakleri) kurabilirsiniz. Fakat son sürüm için Jailbreak henüz yok. En son iOS 8.1.2 için yayınlandı.
Asıl konuya gelecek olursak iPhone 5s almanız iPhone 5c'ye göre daha mantıklı fakat biraz daha biriktirip iPhone 6 alırsanız tabi ki daha iyi olur.
Hiç boş zamanınız yoksa ve teknoloji ile aranız çok iyi değilse İos'a geçmeniz mantıklı olacaktır.
Bunun ve kendi zevklerinizin dışında, platform değiştirmenin çok bir mantığı yok.
İos'dan tam verim alabilmek için diğer Apple ürünlerinin yardımına da ihtiyacınız var. Eğer sadece iphone sahibi olacaksanız, İos'un size sunup da Android'in sunamadığı pek birşey yok.
2100 biriktirebiliyorsan biraz dişini sıkıp iphone 6 için yeterli parayı biriktirip iphone 6 almanı şiddetle öneririm. Olmuşken tam olsun di mi? ha tabi bizim bilemeyeceğimiz özel durumların olabilir ve max. 2100 ise sınırın kesinlikle 5S al 5C almak gibi bir hata yapma pişman olma ihtimalin yüksek 5s touch id gibi ekstra özelliklere sahip daha uzun vadeli yatırım olur. Ama şunu da söylemeden geçemeyeceğim bir süre sonra ekranı çok küçük gelecek çünkü etraftaki 6 ve 6+ sayısı gittikçe artacak ve yine içine bir pişmanlık düşecek. Bence dediğim hedefini iphone 6 olarak koy.
Hepinize ilginizden dolayı teşekkür ederim. Sanırım birazdaha zorlayabilirim bütçemi ve iphone 6 veya 6+alırım fakat şu an için sadece 2100 olabilir. İnşallah iphone alırım. Tekrar teşekkür eder iyi sosyaller dilerim.
İphone 6 gerçekten çok pahalı. Yurt dışında $200 iken ülkemizde 2500 TL. Telefon iyi fakat sistem toplanılacak fiyata telefon alınmaz. Telefon piyasası artık gösteriş piyasası olmaya başladı. Hangi telefon pahalı ise insanlar o telefonu ister oldu. Sonuçta telefon uçabilse bile siz onu cebinize koyacaksınız. Abartı telefonlara gerek yok. Bence Samsung S5 alın.