1600AF tabanlı sistem önerisi

fozada

Megapat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar kafayı yemek üzereyim. Beynim allak bullak oldu. Anakarttan hiç anlamıyorum onu baştan belirteyim. OC gibi işlerle de uğraşmıyorum.
Ryzen 5 1600 AF, GTX 1650 SUPER veya RX 5500 XT, B450M tabanlı sistem önerisi olarak ne önerirsiniz?
Mümkünse hazır olsun, montajlamayı bilmiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Size tavsiyem bütçenizi işlemci, ekran kartı parası öncelikli olmak üzere bölmeniz. İşlemci ve ekran kartını belirledikten sonra anakart ve RAM seçmeniz. Yaklaşık bir aydır bende yeni sistem toplamak için uzun araştırmalara giriştim. Tecrübem bu yönde oldu. İlk önce işlemciye karar verdim, sonra ekran kartı ve anakart.
Eğer işlemcide kararlıysanız anakart olarak ASRock B450M önerebilirim. Eğer RAM frekansı 3200 MHz üstü alacaksanız Gigabyte B450M S2H şu an en makul olanı.

Bütçen ne kadar? Bende 1660 Super, 16 GB Ram, B450m S2H Anakart, 1 SSD, 1 HDD, 500W Cooler Master 80+ Psu ve MB520 Kasa var, gayet güzel sistem oldu.

Değerli yorumun için teşekkür ederim arkadaşım. İşlemci ve ekran kartında eminim. ASRock biraz şüphe uyandırdı içimde. Tam olarak MSI veya GIGABYTE ile ne farkı var acaba? Ram frekansı 3200 MHz istiyorum.
Bütçen ne kadar? Bende 1660 Super, 16 GB Ram, B450m S2H Anakart, 1 SSD, 1 HDD, 500W Cooler Master 80+ Psu ve MB520 Kasa var, gayet güzel sistem oldu.

Dostum bütçem 4500 dolaylarında. Senin önerin ne olur?

Rica ederim. Bildiğim kadarıyla soğutma blok farkları ve UEFI/Bıos ekranları farklı oluyor genel olarak. Özellikle 300-600 TL arasında ki anakartların çoğu birbiriyle aynı. O yüzden sana tavsiyem ilk önceliğin indirim yakalamak olun. ASRock markasına bende ilk başta yan gözle bakıyordum fakat o fiyat aralığında kaliteli iş çıkarttığını birçok forumda okudum. Eğer bilindik bir marka diyorsan içerisinde B450 ibaresi olan herhangi bir anakart alınabilir. Tabii RAM frekansını da göz önünde bulundurmak lazım.

Önerisi olan arkadaşlar lütfen yorum yapabilir mi ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…