1600MHz DDR3 RAM'i 1866 veya 2200MHz'ye çıkarabilir miyim?

Merhaba, aşağıdaki sistem özelliklerine sahibim. Rust oyununda 30-35FPS alıyorum. Dual RAM yaparak minimum 45'e çıkacağımı biliyorum ancak RAM almak yerine geçici olarak overclock yapsam 5 FPS fark eder mi? RAM'de büyük soğutucu olduğu için OC'ye müsait gibi duruyor ancak daha önce hiç RAM'e OC yapmadım.
  • Intel i7 3770
  • Kingston HyperX Fury Blue 8 GB 1600MHz CL9 DDR3 tek RAM
  • Gigabyte B75M D2V rev1.0 anakart
  • ASUS R7 240 4 GB 128Bit OC Edition ekran kartı
  • 450W PSU

Son düzenleyen: Moderatör:
Ramin MHz'ini yükseltmeniz fps'e çok büyük ölçüde etki etmez. Zaten kullandığınız ekran kartıyla 30-35 fps almanız gayet normal.

Ramin MHz'ini yükseltmeniz fps'e çok büyük ölçüde etki etmez. Zaten kullandığınız ekran kartıyla 30-35 fps almanız gayet normal.
Anakartın maksimum 1600 MHz destekliyor doğal olarak bunun üzerine çıkamazsın, çıksan bile muhakkak memtesttde hata verir.
Az önce bios ayarlarına baktım ve normal kullanıcı için 1600 üzerine çıkmıyor zaten. En iyisi dual channel kullanarak performans sağlamak. Teşekkür ederim

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı