1600TL'ye PC mi laptop mu alınmalı?

Sizce Ne yapmalıyım ?

• Daha iyi Dizüstü bulabilirsin

Oy: 0 0,0%

• Oy verenlerin toplamı
    20
Yer
Konya
Daha fazla  
Meslek
Bilgisayar Teknikeri
Merhabalar. Evde oyun için kullandığım masaüstü bilgisayarım yetersiz kalmaya başladı bu yüzden değiştirmek istiyorum yardımcı olabilir misiniz acaba?

Örnek olarak bir kasa özelliği atıyorum buna yakın özelliklerde satın almak istiyorum.
İntel İ7 8gb Ram 500gb Hdd 4gb Ekran Kartı Oyun Bilgisayarı - n11.com

Fiyatı 1588 TL bu fiyata yakın olarak dizüstü bilgisayarlara baktığımda karşıma en iyisi bu çıkıyor.
Hp A9-9420 15-bw019nt 4-1000-wındows 10 Dahil - n11.com

Yeri geldiğinde PC'de kodlama ve photoshop ile uğraşıyorum genellikle oyun oyunuyorum. Oynayacağım oyunlar PES 18, Fifa 18 ama alacağım PC'yi ileriye dönük PES ve Fifa serileri geldikçe rahatlıkla oynayabileceğim bir PC almak istiyorum. 5-10 yıl götürsün idare etsin beni diye bu yönden düşüncelerim masaüstü almaktan yana ama bir yandan da arada bir seyahate çıktığımda yanımda bulundurabilirim diye düşünüyorum. Siz işlemci, ekran kartı, RAM vb. donanım parçaları ile içli dışlı olduğunuzdan dolayı sizden yardım almak istedim.
Sizden isteğim hangisini satın almak daha mantıklı olur yada bu 1600TL'ye bu örnekteki PC'lerden daha iyi bir şey bulabilir miyim(toplayabilir miyim)?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,öncelikle 1600 tl bütçe ile 5 yıl idare edecek bir oyun bilgisayarı denk getirmenin neredeyse imkansız olduğunu düşünüyorum.Bunun dışında attığın linkteki masaüstü bilgisayar oldukça kötü ve aldatmaca özelliklerden ibaret.İ7 4gb ekran kartı gibi özellikler iştah kabartıcı duruyor biliyorum ancak koydukları i7 yüksek ihtimal 6-7 yıl öncesinin modeli belkide anakarta tümleşik modellerden olabilir.300w psu oldukça düşük.Sana tavsiyem eğer bütçeni yükseltebiliyorsan daha iyi bir model araştır, bütçen şu an müsait değilse şimdiki bilgisayarınla devam etmeni ve biraz daha para ekleyene kadar beklemeni öneririm.Linkini attığın bilgisayar iyi bir makine değil özellikle oyun için hiç değil.5 yıl kullanacağın bir bilgisayar için biraz daha bütçe toplana kadar bekle sonra ihtiyacın olan ürünü al ve rahatlıkla kullan .2000-2500 tl arası daha iyi bir sistem toplayabileceğini düşünüyorum

1.600 TL'ye GTX 1050 sistem sığdırılır temiz ikinci el ve sıfır bileşenlerle, oyunda oynarsın. Ama 1.600 TL'lik dizüstü bu kadar performanslı olmaz. Monitörün var mı? Varsa çözünürlüğü nedir?

Son düzenleme:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bilgisayar alımında Bu video size yardımcı olacaktır. 1, 2 ay daha dişinizi sıkıp para biriktirip İtopyadan veya diğer sitelerden hazır sistem alabilirsiniz.

Yardımınız için teşekkür ederim. Söylediklerinizi dikkate alarak araştırma yaptım biraz.

Bütçe yükseltip X4 950 sistem öneririm. Her yıl sistemine 500TL-600TL civarı harcarsan çok da iyi olur.

Yardımınız için teşekkür ederim. Söylediklerinizi dikkate alarak araştırma yaptım biraz.

Özellikle size gönderdiğiniz video için teşekkür ederim. Söylediklerinizi ve videoyu dikkate alarak araştırma yaptım.

Araştırmalarım sonucunda bazı ürünler buldum. İnceleyip yorum yapabilir misiniz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…