1600X sistem yükseltme

KUFULLL

Centipat
Arkadaşlar iyi günler, bir süredir bilgisayar parçalarımı yükseltmek istiyorum ve ilk hangi parçadan yükseltmeye başlayacağımı bilmiyorum. İlk hangi parçalarımı yükseltmem gerektiği hakkında yardımcı olabilir misiniz?

Bilgisayar parçalarım.
-AMD Ryzen 5 1600X.
-MSI Gaming X GTX 1660 Super.
-XPG Spectrix D41 16 GB (2x8) 3000MHz RAM.
-ASUS Prime B350M-K anakart.
-Xigmatek X-Calibre 600W 80+ PSU.
-Transcend 120 GB SSD.
-WD Blue 1TB 7200RPM SATA 3.0 64MB.

Arkadaşlar iyi günler, bir süredir bilgisayar parçalarımı yükseltmek istiyorum ve ilk hangi parçadan yükseltmeye başlayacağımı bilmiyorum. İlk hangi parçalarımı yükseltmem gerektiği hakkında yardımcı olabilir misiniz?

Bilgisayar parçalarım.
-AMD Ryzen 5 1600X.
-MSI Gaming X GTX 1660 Super.
-XPG Spectrix D41 16 GB (2x8) 3000MHz RAM.
-ASUS Prime B350M-K anakart.
-Xigmatek X-Calibre 600W 80+ PSU.
-Transcend 120 GB SSD.
-WD Blue 1TB 7200RPM SATA 3.0 64MB.

Anakart ve işlemci değiştirilmeli. Bütçe nedir?

Bu ikisini almanız iyi olur.

1600X mis gibi işlemci. Anakartı da seneye değiştir çünkü seneye AMD soket değiştirecek. 240 Hz, 360 Hz monitörün falan yoksa işlemci/anakart değişimi para israfından başka bir şey değil söyleyeyim. Pişman olursun, çok net.

Bence paranı dolar molar yapıp kenara at, biriktirmeye devam et. Belki M2 SSD'ye geçebilirsin anakartın da destekliyorsa.

Bu ikisini almanız iyi olur.
İlginiz için teşekkür ederim.

Mart ayında çıkacak Intel işlemciler son olacak. Yakın zamanda çıkan Ryzen 5000'ler sondu. İki taraf da anakart soket değişimine gidecek, şu an anakart değişiminin sırası değil. Elindeki 1600X cidden çok güçlü işlemci hala biliyorum çünkü 1600 var bende. İşlemciye soğutucu alıp OC yapsan 2600X'i çok rahat yakalarsın performansta. Hem soğutucuyu söküp yeni sistemine de taşıyabilirsin muhtemelen. Veya hız için M.2 SSD çekebilirsin.

Benim önerim beklemen olur. 2000 TL o sisteme yükseltme yapmak için az. 2000 TL'ye şu anki parçalardan yükseltmeye değecek bir şey alamazsın.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı