162 bin ile bilgisayar mühendisliği gelir mi?

XFevzi

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar sıralamam 162K da bilgisayar mühendisi olmak çok istiyorum. Ama kontenjanlar azaldı ve sıralamalar her sene çok öne atıyor. Geçen sene Yozgat 177k ile kapatmış sizce gelir mi veya tercih listemi ekleyeceğim sizce ne gelebilir?

Bence sırf okumak için okumayın mezuna bırakıp biraz daha çalışın çünkü adı bilinmeyen gelişmemiş şehirlerdeki üniversiteleri okumak size sadece kurumsal firmalarsa iş başvurusu yapmaktan öteye götürmez.

Zaten mezunun ve mezuna kalma şansım maalesef ki yok

Gelmesi muhtemel hocam ama istediğiniz bölümden soğutacak yerler.
Her sene öne çok çekiyor yani soğutacak yer ama yapacak bişey yok

Bilemeyiz ama düşük ihtimal gözüküyor.
İnşallah en iyi yer gelir

Nispeten daha iyi yerde gelen mekatronik varsa onu düşünmenizi tavsiye ederim. Yakın akrabam Mekatronik mezunu yazılım alanına yöneldi TT de çalışıyor şu an yazılımcı olarak. Çok fazla pc mezunu var biraz üniden sonrasını da düşünmek lazım.

Mekatronik mezunu olarak yazılım sektörüne girmek çok daha zor. Bir de hangi yazılım alanında ilerlediğine göre de değişir, IT sektöründe çalışması direkt olarak yazılım geliştirici olduğu anlamına gelmez. Bilgisayar Mühendisliği yazılım sektöründe her zaman en avantajlı bölümdür.

Bu kadar mezun doluyken etraf network anlamında hiçbir katkısı olmayacak bir üniversitenin pek işe yarayacağını sanmıyorum. Kötü bir yerde bilgisayar okuyup işsiz kalacağıma gelen daha iyi bir yer varsa mekatronik okurdum benim kendi fikrim bu en azından. Fikrimi belirtmek istedim sadece.

Düşük puanlı bir üniversitede bilgisayar mühendisliği okuyacaksan zaten mekatronik de muhtemelen YTÜ’de gelmiyordur. Eğer hedefin yazılım sektörü ise Malatya’da Bilgisayar Mühendisliği okumayı aynı sıralamadaki Selçuk Mekatronik Mühendisliği’ne tercih ederim. Network anlamında Konya ile Malatya arasında ne gibi bir fark olabilir? Ayrıca çoğu şirket için bu aynı sıralamadaki iki üniversite farksız gözükürken bölüm sayesinde Bilgisayar Mühendisliği mezunu özellikle Junior iş ilanlarında daha avantajlı olacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…