16400 TL bütçe ile monitör dahil sistem önerisi

Bütçe
16400

(p)ink

Centipat
Hocam şuana kadar laptop kullanıyordum ve bir arızası oldu bu yüzden oyun oynamak için PC toplamak istiyorum bütçem 16400 TL PC toplama ile alakalı çok bir bilgim yok ancak birkaç araştırmam oldu sizlerin de fikirleri benim için yararlı olacaktır şimdiden teşekkür ederim.

Sizce 500GB SSD mi yoksa 250 GB SSD + 1 TB HDD mi?
Bir de son olarak bu monitörde 280 Hz yazıyor mesela CS:GO'da 280 Hz olarak kullanabilirim değil mi?
Not: Belki sorularım saçma gelebilir ancak dediğim gibi daha yeniyim ve bir şeyler öğrenmek için aklıma gelen her şeyi soruyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
280hz monitörü tabii ki de CS:GO'da 280hz kullanabilirsiniz.

Sadece CS içinse öncelikle gereksiz olur bence yani eğer RTX teknolojisi falan gelmeyecekse ve 4K oynamayacaksan neyse işlemci olarak belki 10700K alabilirsin oyun için iyi bir işlemci aslında her türlü iyi, anakart olarak mümkünse Z490 unify, mümkün değilse TUF Z490 olabilir ama AMD sistem için 3700X olabilir şu an oyun için ve anakart olarka B550 Tomahawk seçebilirsin ama ekran kartını bu bütçede bence şimdilik alma ileride RTX 3000 çıkacak beklemende aşırı fayda var ama bekleyemem dersen 1650 Super falan alabilirsin idarelik.
ya da
Ya da
Ekran kartı olarak bence RTX 3000'e geçene kadar 1650 Super ile idare edin ve işlemci olarak bence idarelik işlemci alıp ileride yükseltmek çok daha mantıklı mesela 10400F alıp ileride 11700K almak ya da 3600 alıp ileride 4700X falan almak ama oyun performansı konusunda 10700K her türlü hepsinden daha iyi bu arada OC yapılınca.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…