165 Hz monitörde en fazla 165 FPS mi alınabilir?

bec0

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. Bir konuyu anlamış değilim, mesela 165 Hz monitör aldım FPS yüksek gözükse de aslında maksimum 165 FPS almış mı oluyorum açıklar mısınız?

Arkadaşlar merhaba. Bir konuyu anlamış değilim, mesela 165 Hz monitör aldım FPS yüksek gözükse de aslında maksimum 165 FPS almış mı oluyorum açıklar mısınız?

400FPS alsan bile senin gözün 165 görür. Bu yüzden oyunlarda FPS limitini ekran Hz değerine sabitleyin. Ekran kartı yorulmasın en azından:).

Evet, 165 Hz bir monitör kullanıyorsanız, monitörünüz saniyede en fazla 165 kare (FPS) gösterebilir. Grafik kartınız daha yüksek FPS üretiyor olsa bile, monitörünüz yalnızca 165 FPS'yi gösterebilir. Yani, oyununuzda 200 FPS görseniz bile, monitörünüz 165 FPS'yi gösterebilir ve fazladan üretilen kareler görünmeyecektir.
Bu durumda, daha yüksek FPS'nin faydası, sisteminizin çok daha hızlı ve pürüzsüz bir deneyim sunabilmesidir, çünkü her zaman hazırda bir kare olacak ve bu da daha düşük gecikme süresi ve daha akıcı bir his yaratabilir. Ancak, gözle görülür fark için monitörünüzün yenileme hızını (165 Hz) aşmadığı sürece FPS'nin ötesine geçmek genellikle pek fazla yarar sağlamaz. Eğer V-Sync veya G-Sync/FreeSync gibi teknolojiler kullanıyorsanız, bu teknolojiler monitörünüzle grafik kartınızın senkronize çalışmasına yardımcı olur ve ekran yırtılmalarını önler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı