165 Hz monitörle RTX 3060 Ti sistemde maksimum kaç FPS alınır?

Bütçe
4k

Toussaryn

Picopat
Daha fazla  
Monitör
Samsung Odyssey G3
Merhaba.

Geçtiğimiz ay, 2020'de aldığım sistemime yeni bir RTX 3060 Ti ekran kartı aldım. Kart sanırım OC'lu olduğundan PSU'mu zorladığı için PSU'mu da değiştirmek zorunda kaldım. Bu hesapta olmayan bir harcamaydı, o parayla normalde monitör almayı düşünüyordum ama bu ay biraz bütçe yaratabiliyorum. Şimdi merak ettiğim şu, işlemcim i5-9400F ve DDR4 RAM'lerim var, haliyle bir darboğaz söz konusu ama şu an iyi kötü götürebiliyorum. Ben bu sisteme işlemci anakart RAM Upgrade'i yapmadan 75Hz monitörümü 165Hz'le değiştirerek ne kadar FPS faydası sağlayabilirim? Değer mi?

Samsung Odyssey G3 monitör bakıyorum ama sitede biraz okuma yapınca gördüm ki yerden yere vuruluyor. Maksimum 4K'ya da bulabileceğim en uygun 165 Hz monitör de bu. Dolayısıyla iyi bir F/P monitör tavsiyesine de açığım. Minimum 144 Hz olmalı, sonuçta 165 Hz ile arasında belirgin bir deneyim farkı yok.

Monitör size FPS katmaz akıcılık katar bazı oyunlarda çok fazla katı V-Sync kuralları var oyun kendini otomatik 75 Hz moduna alabiliyor monitörünüz kaç Hz ise bunun dışında en kötü denemek istediğiniz çeşitli oyunlara girin V-Sync ve frame limit ayarlarını kapatarak en maksimum kaç FPS aldığınıza bir bakın dediğim gibi monitör size FPS değil akıcılık katacaktır ek olarak ekran kartınızın OC olması psunuza etki yapmaz zaten fabrika çıkışlı çok fazla OC atılmıyor şunu da belirtelim 165 Hz monitörde eğer 120FPS alıyorsanız teknik açıdan 165 Hz bir görüntü değil 120Hz bir görüntü alırsınız sebebi oyun içi kareniz monitörünüzün kare hız sınırına yetişememesi ama başka bir oyunda 120'den fazla alırsanız ne alırsanız onu görürsünüz masaüstünde ise düz 165 alırsınız gibi.

Örneğin şu an ultra ayarlarda 72 fps limitiyle Deathloop oynuyorum, bu ayarı 75'e çekince karakter hareket ederken ekranın üst bir bölgesinde enine bir çizgi görüyorum. Ve karakteri hızlıca sağa sola koşturunca biraz slow-mo hissediyorum. Efekt olanını kastetmiyorum, onu biliyorum. Bu yüzden biraz daha akıcı bir oyun deneyimi istiyorum.

165 hz monitör alarak 165 alamayacağımın az çok farkındayım aslında, sadece örneğin bahsettiğim oyunda en az bir 100 fps görmek istiyorum ki monitör değiştirdiğime değsin. Biliyorum, biraz karışık.

PSU konusunda şöyle söyleyeyim, ben de yeteceğini düşünüyordum, sonuçta 650 wattlık bir PSU'ydu bendeki. Ama önce bir oyunda ekran kapattı, ardından başka bir oyunda res attı. Belki benim PSU kötüydü bilmiyorum, sonuçta değiştirmek durumunda kaldım.

Monitörünüzde bir arıza bulunuyor mu 75'e çekince bir sorun geliyor? Başka bir oyunda deneme gibi bir imkanınız var mıdır ve benim size önerim 120-144 arası bir şey alın 165 biraz over o tarz bir sistem için eğer yakın zamanda işlemci değişimine gitmek istiyorsanız tabii ki 165 alın ya da geleceğe vadelik alacağım diyorsanız 165 alabilirsiniz son olarak ben 650W ile şu an yan sistemde 3090 açmaktayım biraz garip kalitesiz PSU yüzünden olabilir evet.

V-Sync'ı açtığımda fps limiti 74'e geliyor, onunla alakalı sanırım. 75 hz ekran 74 fps verebiliyor görünüyor oyunda. Ama şikayetçi olduğum slowmo hissi hala var, umarım yeni monitörle çözerim bunu. Darboğazlı bir sistemim olduğu için boşa almış olurum gibime geliyordu.

Bahsettiğim 165hz Samsung marka monitör yerine 144 hz IPS panel başka marka bir monitör alacağım sanırım.

Yanıtlarınız için teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…