1650 2K oyun açar mı?

Kaç çeşit çözünürlük ayarı var? Bildiğim 2k ve 4k var. Görüntü ayarı ile çözünürlük ayarı farklı şeyler mi?
Hocam bahsi geçen kart 1080p ayarında oynamak için akıcılık anlamında güzel performans verebilir. Zaten 1600 serisi 1080p ile yetinebilir. 2k-4k gibi çözünürlük istiyorsanız 2000-3000 serilerine boy atmanız gerekir. Çözünürlük, ingilizcesi resolution olarak oyun ayarları kısmında 1240x720 gibi çeşitli seçeneklerde bulunan, ekrana sığdırılan piksel miktarına denir. Yani özetle NETLİK diyebiliriz. Ve evet maalesef o kart ile 2k netlikte herhangi güncel bir oyunu oynayamazsınız yüksek ayarlarda.

Anlamadım DLSS iyi bir şeymi?
RTX kartlara özel ama parasına değmedi bence keşke 1660 alsaydım. Keskinlikle oynayıp kaliteyi düşürüyor ve FPS artırıyor. Onun da modları var görüntü ne kadar bozulursa o kadar FPS artıyor. Şuan 5-10 FPS fazla alıyorum tabi kaliteden biraz feragat ederek.

2K CS 1.6 Keyfi yapabilirsiniz o ekran kartıyla hocam.

Peki düşük ayarlar açıp 2k açmak diye bir şey söz konusu olabilirmi?

2K ile 1080p arasında gözle görülür bir görüntü var mı? Renkler daha mı canlı oluyor ne oluyor?

Kalite netlik arttıkça genel olarak her anlamda artar tabii. Film veya YouTube üzerinden video izliyorsunuz ya, 720p de açın. Bir de 1080p. Eğer videoyu veya filmi yükleyen seçenek koymuşsa 1440p de vardır bir de ona çekip izleyin. Farkı oyunlardakiyle aynıdır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…