1650 Ti %100 kullanılmıyor

Daha fazla  
Acer Nitro 5 2020 serisinden laptop aldım.
Sorunsuz çalışıyor fakat oyunlarda ekran kartını %100 kullanmadığını fark ettim. Biraz uğraştım tamamen driverleri kurdum ama bir fark olmadı. Örnek vereyim Valorant Full+Full ayarlar 180-200 FPS alıyor ama kullanımı %50-%80 civarı. Çözümünü bilen var mı?
Özellikler.
Ryzen 7-4800 h.
1650 Ti.
8 GB RAM.

Bende de 1650 var ve bazı oyunlarda bende de aynı sorun var. Sorunun sebebi ekran kartının o oyun için güçlü gelmesi. Eğer ekran kartı o oyunu %50 de rahat bir şekilde çalıştırabiliyorsa kendini daha fazla yormayacaktır. Daha güçlü oyunlarda ekran kartı tam gücünde kullanılacaktır.

Sebebi Mux Switch ve nVdia'nın Laptoplar için geliştirdiği Optimus teknolojisi. Kısaca özetlemem gerekir ise bu teknoloji görüntüyü direk olarak harici ekran kartından vermek yerine, oyuna göre %70 harici karttan, kalan kısmını da Intel HD Graphics kartından işleyip veriyor. Harici bir monitöre bağlama şansın var ise erkan kartı kullanımının artacağını gözle göreceksin.

Valorant fazla kullanmıyor genel olarak. Daha ağır bir oyunda deneyin. Laptoplarda darboğaz olmaz genelde.

Biraz saçma gelecek ama bu sorunu Minecraft’i 144 FPS yapmaya çalışırken fark ettim. Arkadaşımda GTX 1650 i5-9 var o Valorant oynarken kartının %90 çalıştığını ve FPS değerinin benden yüksek aldığını söyledi nedeni nedir?

Biraz saçma gelecek ama bu sorunu Minecraft’i 144 FPS yapmaya çalışırken fark ettim. Arkadaşımda GTX 1650 i5-9 var o Valorant oynarken kartının %90 çalıştığını ve FPS değerinin benden yüksek aldığını söyledi nedeni nedir?
Oyunu yüksek ayarda veya çözünürlüğü yüksekte oynadığı için olabilir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı