1650 Ti %100 kullanılmıyor

Daha fazla  
Acer Nitro 5 2020 serisinden laptop aldım.
Sorunsuz çalışıyor fakat oyunlarda ekran kartını %100 kullanmadığını fark ettim. Biraz uğraştım tamamen driverleri kurdum ama bir fark olmadı. Örnek vereyim Valorant Full+Full ayarlar 180-200 FPS alıyor ama kullanımı %50-%80 civarı. Çözümünü bilen var mı?
Özellikler.
Ryzen 7-4800 h.
1650 Ti.
8 GB RAM.

Şu konunun yorumunda yazmış olduğum yöntem ile oyunu sadece ekran kartı üzerinden çalıştırıp dener misin?

Peki bağlama şansım yok ise nasıl devre dışı bırakabilirim yazılımı veya çok ağır yük verirsem RDR2 gibi %100'e çıkar mı?
Oyunu yüksek ayarda veya çözünürlüğü yüksekte oynadığı için olabilir.

Ayarları tamamen aynı yapıp denedik. O GTX1650 ile %90 kullanım ben 1650 Ti ile %70 kullanımda kaldım.
Şu konunun yorumunda yazmış olduğum yöntem ile oyunu sadece ekran kartı üzerinden çalıştırıp dener misin?
Bakayım hemen

Çözünürlüğü daha yüksektir.

Bunun sebebi genelde darboğaz olur ama tabii ki sizde öyle bir problem yok zaten her oyun ekran kartını %100 olarak kullanmaz.

Exe dosyasını harici kartta açtırayım yani, kusura bakma bu arada yarına kaldı ama yarın yazarım sonucunu.

Maalesef cihazın Muxless. Yani her oyunda bu, böyle devam edecek. Sürekli görüntünün bir kısmını Intel UHD Graphics'den işleyecek. Bu sorun genelde Valorant, LOL ve CSGO gibi oyunlarda daha çok FPS kaybına yol açar. Fakat AAA oyunlarda bu FPS kaybı minimum olmakta. Bende RTX 2060 laptop kullanıyorum ve bizzat çektiğim videolardan örnek vereyim.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bu videoda gördüğün gibi GPU1 genelde %60-%70 civarında ve geri kalan kısmı yani %30luk bir kısmı da GPU2 tamamlamakta. Yani RTX 2060 kartın gücünden tam anlamıyla yararlanamıyorum fakat
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
bu videoda gördüğün gibi harici monitöre bağlayarak GPU2 kullanımını tamamen engelleyerek GPU1 kullanımı %90-%100 seviyelerine çıkarttım. Böylelikle hem darboğazı engelledim hem de FPS'de gözle görülüş bir artış sağladım. Tavsiyem ayarları yükseltip harici kartına daha fazla yük bindirmen ayrıca genelde ülkemizde ki cihazlar tek kanal RAM oluyor, bunu çift kanal yaparak biraz daha rahatlatabilirsin cihazı.

Exe dosyasını harici kartta açtırayım yani, kusura bakma bu arada yarına kaldı ama yarın yazarım sonucunu.
Aynen öyle ama oyuna girmek için tıkladığın exe dosyası değil. Oyunun görev yönetisinde çalışan işlem dosyası üzerinden yapacaksın. Laptop oyunu hem işlemci grafik birimi hem de harici ekran kartı kullanarak çalıştırıyor. Bu ayarı yaparak oyunun sadece ekran kartı kullanarak çalışmasını sağlayabilirsin.

Peki ağır yük altında %100'e çıkar mı, açıkcası ben FPS değerlerimin düşmesinden korkuyorum.
Ağır yük altında %100 e çıkar Witcher 3 RDR2 gibi sistem gereksinimleri daha yüksek oyunlarda deneyebilirsin Valorant her kesimden insanın oynayabilmesi için tasarlanmış bir oyun.

Anladım, çok teşekkür ederim öncelikle.Yani bu yazılımdan dolayı ekran kartı ne kadar güç gerekirse o kadarını veriyor,tamamını kullanmıyor anladığım kadarıyla.Online oyunların sistem gereksinimleri az olduğu için kart %60-80 arası kullanımı gerekli görüyor.Ama fps hikaye oyunlarında kartı zorlarsam %100 e ulaşacaktır yani.Ne kadar zorlayabiliyorsam zorlayayım kartı yani.

Tamamdır yarın deneyip bilgi veririm. Teşekkürler.
Ağır yük altında %100'e çıkar Witcher 3 RDR2 gibi sistem gereksinimleri daha yüksek oyunlarda deneyebilirsin Valorant her kesimden insanın oynayabilmesi için tasarlanmış bir oyun.

Umarım çıkar, yazılımsal bütün driverler her şey tam. Bundan sonrası kullanıma kaldı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…