1650 Ti kartın nasıl sadece belli programlarda çalışması sağlanır?

fuNuf

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar arkadaşlar sorum şu: Ekran kartımı sadece belli programları ve yazılımları açarken çalışmasını nasıl sağlarım?
Dizüstü bilgisayar kullanıcısı olduğumdan dolayı hem şarjın uzun süre gitmesi için hem de ekran kartının Google'de dolaşırken bile 40-50 derece arasında ısınmaması için böyle bir ayar mevcut mudur?
Zaten halihazırda dahili ekran kartı (4 GB Intel(r) UHD grapichs) mevcut laptopta bu da gündelik işlerde Word'de yazı yazarken internette dolaşırken yeteceği kanaatindeyim.
Tam olarak ne istediğimi söylemek gerekirse CS:GO, Valorant, PES 2020.. Oynarken harici GPU ile açılması ve oyunu kapattıktan sonra tekrar dahili GPU'ya geçmesi.

CPU: i5-10300h.
GPU: 1650 Ti.
RAM: 8 GB.

İşletim sistemi: Windows 10.

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows 10 arama kısmına sanırım grafik ayarları yazınca ekran kartıyla ilgili ayarlar var.

Benim bildiğim zaten ayarlar tüm bilgisayarda senin söylediğin şekilde geliyor. Yani normal kullanımda zaten dahili ekran kartını kullanıyor, oyun vs. gibi işlemlerde hariciye geçiyor.

2010'dan sonra çıkan neredeyse tüm oyunların video ayarlarında ekran kartı seçme seçeneği var.

Benim bildiğim zaten ayarlar tüm bilgisayarda senin söylediğin şekilde geliyor. Yani normal kullanımda zaten dahili ekran kartını kullanıyor, oyun vs. gibi işlemlerde hariciye geçiyor.

Peki neden şu an Technopat'de dolaşırken ekran kartımın sıcaklığı 55 derece? Benim mantığıma göre çalışmayan şey ısınmaz yani en azından 55 derece olmaz.

Peki neden şu an Technopat'de dolaşırken ekran kartımın sıcaklığı 55 derece? Benim mantığıma göre çalışmayan şey ısınmaz yani en azından 55 derece olmaz.
Boşta 55 derece olması normal değil. Benim GTX 1050 Ti kartım 26 derece. (Windows Edge ve Discord açık.) Mining virüsü veya başka bir şey olabilir, kasa toz tutmuş olabilir, fan kalitesiz olabilir.

Resimde olduğu gibi sadece Google açık 54 derece. Sence neden olabilir? %0 kullanılıyor gözükmekte.

Yüksek performans ayarlarında kullanmaktayım güç modunu ondan olabilir mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…