1650 Ti laptoptan 1050 Ti sisteme geçilir mi?

393654

Kilopat
Makaleler
1
Merhabalar, şu an Monster Abra A7 v12.2 kullanıyorum ve ciddi performans sorunları yaşıyorum, ısınma donma siyah ekran sorunları da vardı ama çözdüm. MUX Switch yok ve RAM tek kanal 8 GB. MUX Switch olmadığı için harici monitör bağlayıp sorunu çözenlerde var ama benim laptopumda sadece HDMI yuvası var ve monitör bağladığımda fark ettim, laptopun HDMI girişi bile dahili GPU'ya bağlıymış. Bu yüzden sorunu yine çözemedim. Bir tane daha RAM ekle diyenler olur belki, RAM eklediği halde çoğu kişinin sorunu çözülmüyor.

Bende bu olaydan bıktım ve yüksek grafik takıntılı biri olduğum halde yüksek ayarlarda 30FPS oynamaktansa düşük ayarlarda +100FPS oynarım daha iyi diye düşündüm. Özellikle PUBG, CoD, BF, CS:GO gibi oyunları seven birisi olarak masaüstü alsam bunları rahatça oynarım en azından diye düşünüyorum.

Laptopumu 9.5-10k fiyatında Sahibinden.com üzerinden satıp 1050 Ti bir sistem almak kararındayım. GameGaraj'da Neo 3A-1050 Ti sistemi aşağıya fotosunu bıraktığım parçaları ekleyerek özelleştirdimde 8.100TL oldu fiyat. Laptopu 10K'dan satsam ve 8K'ya bu sistemi alsam 2000TL monitör parası kalacak. Bu paraya 1080p 144Hz monitör alabilirsem alırım ama 1050 Ti olan bir sisteme 8K vermek hiç mantıklı gelmiyor, 9000-9500 TL'ye 1650 sistem var zaten. 1650 sistemi alabilirim ama bu sefer monitör için para kalmaz. Monitörü 60Hz'de alabilirim tabii ama sonradan 144Hz ile değiştirebilir miyim bilmiyorum. Laptopu 10K'dan satabilir miyim onu da bilmiyorum.

Siz olsanız ne yapardınız?

Okumaya üşenenler son paragrafı okusa yeter.

Son düzenleme:

İlla sıfır alıcam diyorsan bunu alabilirsin ama 2.el alabilirsen ekran kartını 2.elden alabilirsin.

1650 sistemi alabilirim ama bu sefer monitör için para kalmaz. Monitörü 60Hz'de alabilirim tabii ama sonradan 144Hz ile değiştirebilir miyim bilmiyorum.
Attığınız sistem benim almak istediğim 1650 sistem zaten. Ama alırsam HDD ve RAM ekleyerek alırım.

Normalde 2. ele yönelirdim ama ailem bu fikre karşı.

Dostum eğer Hdd eklemezsen kolayca alabilirsin. Bence 500 tl için ekran kartını değiştirme.
Tamam o zaman HDD eklemeden sadece RAM'i 8x2 yaparak alsam 8.250TL tutuyor. Geriye 1750TL kalır. Bu paraya sanırım 144Hz monitör olmaz. Ya monitörü 2. el alma konusunda ısrar edeceğim yada 60-75Hz bir şey alacağım. Veya RAM'e de ellemeyeceğim.

Bence 1650 sistem alıp bir süre idarelik bir monitör kullan. İleride kaliteli bir monitör alıp eskisini ikinci monitör yapabilirsin. En azından ben öyle yapardım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…