1660 Super BIOS güncellemesi sonrası görüntü gelmiyor

knlms

Femtopat
Katılım
23 Ocak 2021
Mesajlar
7
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
İnternette dolaşırken ekran kartı BIOS'larını gördüm ve bunların güncellenebilir olduğunu fark ettim. Azıcık araştırma yaptıktan sonra ekran kartı BIOS'umun eski ve yenisi olduğunu gördüm. Birkaç video yardımıyla bir yere geldim. Ekran kartımın BIOS'unu yedekledim ve işleme başladım. Birkaç kere görüntü gidip geldi ardından siyah ekran geldi bekledim PC kendi kendine restart attı ardından siyah ekran. Yedeklemem var ama ekran kartından görüntü alamadığımdan eski haline çeviremiyorum işlemcimde Ryzen 3 3100 olduğu için anakarttan da görüntü alamıyorum. Yardım gerekiyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartı VBIOS işi tehlikeli bir iştir. Karta yeni BIOS yazılması gerekebilir.

Daha önceden iyice araştırıp yapsaydınız keşke. Ki şahsen gerek de yokmuş. Sürücü güncellemeye benzeyen bir şey değildir ekran kartı BIOS güncelleme.

Donanımın görevini sürdürdüğü birim olduğu için önemli bir yere sahiptir bu yer.
Kartın garantisi varsa garantiye verin, yapabileceğiniz bir şey yok maalesef.
 
Garantiye gönderirken sorununu söylemek gerekiyor mu? Sorununu söylemek gerekirse ne diyeceğim? Çok bilgisizim bu konuda ilk defa garantiye cihazımı göndereceğim aydınlatırsan sevinirim.
 
Garantiye gönderirken sorununu söylemek gerekiyor mu? Sorununu söylemek gerekirse ne diyeceğim? Çok bilgisizim bu konuda ilk defa garantiye cihazımı göndereceğim aydınlatırsan sevinirim.

Ekran kartınızdaki durumu açık açık belirtin.
Umarım kullanıcı hatası deyip geri gönderim sağlanmaz.
Eğer insaflılarsa gerekeni yapacaklardır. Çünkü kartınıza BIOS tekrar yazılmazsa tuğla parçasından farkı kalmamış oluyor.

Ayrıca ekran kartı biosunuzu güncellerken, modeli 1660s diye aratıp ilk çıkan BIOS'u indirmemelisiniz.

Her teknik özellikleri dikkate alınarak ve dikkatli bir şekilde indirilmeli.
 
Teşekkürler.
Bilgisayarı, eski ekran kartı ile açıp yedeği aldım. Ekran kartını, USB ile nvflash kullanarak flashlamayı denedim. Son sürüm nvflashlar ile denediğimde Dos'u desteklemediğini gördüm, eski sürümlerde ise Dos'u desteklediğini ama ekran kartını desteklemediğini gördüm. Yine tıkandım anlayacağın.
 
Son düzenleme:
Teşekkürler.
Bilgisayarı, eski ekran kartı ile açıp yedeği aldım. Ekran kartını, USB ile NVFlash kullanarak flashlamayı denedim. Son sürüm NVFlash'lar ile denediğimde Dos'u desteklemediğini gördüm, eski sürümlerde ise Dos'u desteklediğini ama ekran kartını desteklemediğini gördüm. Yine tıkandım anlayacağın.

Bende aynı durumdayım. Ne yaptınız?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı