Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız, Mercedes kullanmak yerine tosbağaya binmek gibi... Web sitelerini düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi' zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Zalman N5 MF dar bir kasa. Ryzen 2600X de bir tık ısınabilen bir işlemci (95W TDP), anakartın da ufak modellerden. İşlemciyi stok fan ile kullandığını varsayarsak o bölgeyi biraz ısıtması doğal. Güç kaynakları da kasa sıcaklığına etki eder eskidikçe veya soğutma performanslarına bağlı olarak.
Benim sistemimde (imzamda görebiliyor musun bilmiyorum) boşta 40 civarında çalışıyor. Aradaki yaklaşık 10 derecelik farka yukarıda bahsettiğim şeyler neden olur. Benim kartla senin kartı değiştirip kendi sistemlerimize taksak yine aynı değerleri alırdık. Kartın marka ve modelinin burada pek etkisi yok.
GTX 1660 Gaming X kullanıyorum, hiç boşta sıcaklığına bakmadım, ama LoL ve CS:GO'yu orta-yüksek ayarlarda oynarken ne kadar oynarsam oynayayım fanlar dönecek kadar ısınmıyor, yani 60 dereceye ulaşmıyor çünkü soğutma bloğu çok iyi. Yani bence ekran kartında, boşta sıcaklık değerinden ziyade yük altındaki sıcaklık değerleri önemli.