1660 Super OC vs 1660 Ti

Yiğit mercan262

Hectopat
Merhaba, bu ekran kartına sahibim: MSI VGA GeForce GTX 1660 Ventus XS 6G OC Ekran Kartı
OC versiyonunun 1660 Ti ekran kartını geçtiğini gördüm. Donanım Arşivi videosunda o OC benimkisi için de geçerli mi? Donanım Arşivinin OC düzeyi: 175MHz-1000MHz.

Video bu:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Furmark da dene programdan atmassa veya bozulmalar görülmez ise geçerlidir. Bana göre geçerlidir burada fark edecek olan ne kadar ısındığı ama bence furmarktan kontrol et yine de.
Furmark da dene programdan atmassa veya bozulmalar görülmez ise geçerlidir. Bana göre geçerlidir burada fark edecek olan ne kadar ısındığı ama bence furmarktan kontrol et yine de.
(1660 super olarak okudum pardon ama deneyebilirsiniz)

Şimdi sana kısaca özet geçeyim. 1660 Super 1660 Ti' ın biraz kırpılmış modelidir, ikisininde çipseti TU166'dır. Aralarında sürüm farkı var sadece - 1660 Super:TU116-300 a1, 1660Ti Tu400 a1-Aralarında bir kaç fark var örneğin 1660Ti' de çekirdek sayısı daha fazla olduğu için daha güçlü ama aradaki farkı çekirdek hızlarına O.C yaparak kapatıp hatta üstüne çıkabilirsin 1660 Super'de. Tabi 1660Ti'da O.C ile bunun daha da üstüne çıkabilir, iki kart arasında çok bir fark yok 1660Ti stok haliyle biraz daha güçlü bu iki kart arasında ucuz olan tercih edilir.
Gelelim senin kartın olan 1660'a.
1660 ile 1660 Super birebir aynı çipseti - TU116-300-a1- kullanan iki ekran kartı ama 1660 Super GDDR6 bellek kullanırken 1660 ise GDDR5 bellek kullanıyor. Aradaki fiziksel donanım farkından dolayı büyük fark var GDDR6 bellek ile GDDR5' den yaklaşık 2 kat hızlı ve yaklaşık 3 kat daha geniş veri yoluna sahip bu yüzden arada fark var. Bunu da O.C ile kapatmak mümkün değil sadece yaklaşılır. Bir de senin kartın Ventus XS, videodakiler kadar güçlü soğutma ve kaliteli silikon sahip çipsetli kart değil, onlar kadar O.C yapamazsın. Yine de deneme yöntemiyle gittiği yere kadarı şansına göre 5-10 FPS arttırabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…